ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Πρεμιέρα το Σάββατο 12/10 για το 47ο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας – Αποσύρθηκε από τη Β΄ κατηγορία η ιστορική Πεντάβρυσος! (ρεπορτάζ)

Αγωνία τέλος. Τέλος και τα ψέματα. Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου έχουμε σέντρα στο νέο, το 47ο στην ιστορία, πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με 12 ομάδες. Οι 12 φετινοί μονομάχοι μετά την… προθέρμανση που έκαναν στον θεσμό του Κυπέλλου, δίνοντας τα πρώτα επίσημα δυο παιχνίδια τους, είναι έτοιμοι να ριχτούν με όνειρα και φιλοδοξίες σε μία νέα “μάχη”, αυτή του πρωταθλήματος.

Από το περσινό πρωτάθλημα θα απουσιάσουν η Πεντάβρυσος και ο Κεραυνός Χιλιοδένδρου, καθώς είχαν υποβιβαστεί στην Β’ κατηγορία, ενώ το παρών θα δώσει η ομάδα της Καστοριάς, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά την περσινή περίοδο υποβιβάστηκε και επέστρεψε στο τοπικό πρωτάθλημα.

Η Α’ κατηγορία θα αποτελείται από τα εξής σωματεία :

1.ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1980

2.ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ

3.ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

4.ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ

5.ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ

6.ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ

7.ΑΕ ΒΙΤΣΙΟΥ

8.ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ

9.ΑΣ ΝΤΑΗΛΑΚΗ

10.ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

11.ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ

12.ΑΣΠ ΦΛΑΤΣΑΤΑ ΟΙΝΟΗΣ

Αποσύρθηκε από την Β΄ κατηγορία η ιστορική Πεντάβρυσος!

Στα δυσάρεστα για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας είναι η οριστική αποχώρηση της ιστορικής Πενταβρύσου. Η έλλειψη έμψυχου δυναμικού και η αδιαφορία παραγόντων, οδήγησαν τον σύλλογο στην απόφαση να μην δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Πενταβρύσου συμπληρώνει φέτος 56 χρόνια ιστορίας από την ίδρυσή της (1968) και προσφοράς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία πέντε  χρόνια συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, με όχι όμως καλές παρουσίες, εξασφαλίζοντας τις τελευταίες αγωνιστικές την παραμονή της. Στο περσινό πρωτάθλημα όμως,  δεν τα κατάφερε και μετά από μία αρνητική πορεία υποβιβάστηκε και κατόπιν αποφάσισε να αποχωρήσει οριστικά.

Θυμίζουμε, ότι οι ¨κυανόλευκοι» άλλες δύο φορές την 10ετία του 2010, και συγκεκριμένα το 2013 και το 2016, είχαν αποχωρήσει και δεν συμμετείχαν σε κανένα πρωτάθλημα. Ενεργοποιήθηκαν με ενθουσιασμό και φιλοδοξίες το 2017, κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα. Έκτοτε και μέχρι πέρσι συμμετείχαν στην Α’ κατηγορία.

Οι «κυανόλευκοι» στην 56χρονη ιστορία τους έχουν να επιδείξουν δύο πρωταθλήματα Α’ κατηγορίας, το πρώτο το μακρινό 1981 και το δεύτερο το 2009, ενώ στον θεσμό του κυπέλλου έχουν καταφέρει σε μία και μοναδική τους συμμετοχή να σηκώσουν το τρόπαιο (2008).

Συνολικά στην ΕΠΣ Καστοριάς, η ιστορική ομάδα της Πενταβρύσου, έχει 46 χρόνια ιστορίας, με 2 συμμετοχές στην Δ’ Εθνική, 28 στην Α’ και 13 στην Β’ κατηγορία.

Έτσι το νέο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα διεξαχθεί με 7 ομάδες. Από την περσινή περίοδο θα απουσιάσει η ΚΑΣΤΟΡΙΑ Β’ (συμμετέχει στο πρωτάθλημα Κ16 της ΕΠΣ Κοζάνης), ενώ συμμετοχή δήλωσε η ΑΕ Γραμμοχωρίων Β’.

Αναλυτικά οι ομάδες :

1.ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

2.ΠΑΣ ΛΕΥΚΗ

3.ΡΟΣΣΟΝΕΡΙ

4.ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ

5.ΝΕΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ

6.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟΥ

7.ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ Β’

Θυμίζουμε ότι αύριο Τετάρτη στα γραφεία της ΕΠΣΚ θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των νέων πρωταθλημάτων Α΄και Β’ κατηγορίας.

sentranews.gr

 

Back to top button