ΓούναΚαστοριά

Το ΚΚΕ Καστοριάς για της μικρές επιχειρήσεις γούνας

Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπαγγελματίες του κλάδου της Γούνας συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της πολιτικής της «εξωστρέφειας», της «πράσινης ανάπτυξης» αλλά και της συμμετοχής της χώρας μας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, που υλοποιεί η κυβέρνηση και στηρίζουν τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.

Μετά την πανδημία του COVID 19 και το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και τις κυρώσεις που επέβαλε η Ελληνική Κυβέρνηση και η ΕΕ στη Ρωσία, η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων και των μικροεπαγγελματιών στην κλάδο, γνώρισαν μεγάλη μείωση στο εισόδημά τους, κλείσιμο μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων. Στα παραπάνω, προστίθεται και η μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής αλλά και του κόστους ζωής λόγω της ακρίβειας, της αύξησης των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας κτλ. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η όξυνση της οικονομικής ασφυξίας στην οποία βρίσκεται το σύνολο των αυτοαπασχολουμένων και μικροεπαγγελματιών.

Παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου με τα προγράμματα ενίσχυσης και στήριξης, η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και των μικροεπαγγελματιών είχαν μείνει εκτός και των δύο προγραμμάτων. Ακόμα και στο τελευταίο πρόγραμμα στήριξης 2Β που ανακοινώθηκε προ ημερών έχει όρους και προϋποθέσεις που αποκλείουν σημαντικό αριθμό μικρών επιχειρήσεων.

Το ΚΚΕ καλεί τους μικρούς επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους να παλέψουν ώστε:

  • Να ενισχυθεί άμεσα το εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών του κλάδου. Διεύρυνση κριτηρίων και πρόσβαση για όλες τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου στα προγράμματα ανεξαρτήτως τζίρου.
  • Να απαλλαχθούν από τα δημοτικά τέλη και να επιστραφούν αναδρομικά από το 2020 στους επαγγελματίες που έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
  • Αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ. Απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων πρώτης κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης.
  • Να γίνει διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια των τελευταίων 4 χρόνων αλλά και διαγραφή μέρους των συσσωρευμένων χρεών των προηγούμενων χρόνων σε εφορία και τράπεζες (καταρχήν τόκοι, πρόστιμα, αλλά και το 30% του υπόλοιπου χρέους) για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
  • Να υπάρξει μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και να μην υπάρχει καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικές λαϊκές οικογένειες και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ- ΒΟΪΟΥ

 

Back to top button