ΑθλητικάΚαστοριά

ΓΠΟ Καστοριάς – Νέες Ατρομήτου: Το pregame της αυριανής πρεμιέρας

Η πολυπόθητη έναρξη του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής κατηγορίας γυναικών έφτασε και ιδιαιτέρως δε για τις παίκτριες των ομάδων, μετά από μια περίοδο κοπιαστικών προπονήσεων. Πρεμιέρα λοιπόν αύριο Κυριακή και για τον ΓΠΟ Καστοριάς, που υποδέχεται το μεσημέρι στο ΔΑΚ της πόλης, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, τις Νέες Ατρομήτου Αθηνών (06/10, 13:00).
Μια ομολογουμένως δύσκολη δοκιμασία για τις Καστοριανές κόντρα σε μια ομάδα που έχει σαν «όπλο» την περσινή παρθενική της εμπειρία στην κατηγορία, την ομοιογένεια του ρόστερ, τις πινελιές αθλητριών που ήρθαν να καλύψουν κενά και την ίδια προπονήτρια, εδώ και 9 χρόνια, την Καλομοίρα Κοντομίχη.— μαζί με Γυναικείος Ποδοσφαιρικός Όμιλος Καστοριάς FC-official.
Βέβαια, οι «ερυθροκίτρινες» τη φετινή σεζόν, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Δημήτρη Ρούβαλη, και με τις προσθήκες στο ρόστερ τους φαντάζουν ισχυρές και ματς κόντρα σε θεωρητικά υποδεέστερες αντιπάλους οφείλουν να τα κερδίζουν, πόσο μάλλον δε στην έδρα τους εκεί που παρουσιάζονται παραδοσιακά ισχυρές και δεν επιτρέπονται απώλειες βαθμών.
Εν κατακλείδι και… επειδή οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες και εκπλήξεις, η γυναικεία ομάδα της Καστοριάς οφείλει να παρουσιαστεί σοβαρή, πειθαρχημένη, να μην υποτιμήσει την αντίπαλο και με στιβαρή αμυντική παρουσία να εκμεταλλευτεί με την ποιότητα που διαθέτει στη μεσοεπιθετική της γραμμή κάθε ευκαιρία που θα της παρουσιαστεί…
➪ Πρεμιέρα πέρσι με ματς Νέες Ατρομήτου – ΓΠΟ Καστοριάς σε Αθηναϊκό έδαφος, πρεμιέρα και φέτος τούτη τη φορά σε Καστοριανό.
➪ Η περσινή προϊστορία των δύο ομάδων δείχνει πως θα έχουμε ένα όμορφο και «χορταστικό» σε γκολ παιχνίδι. Ο ΓΠΟ Καστοριάς στις περσινές δύο συναντήσεις του με τις Νέες Ατρομήτου «μέτρησε» μία νίκη στην Καστοριά (3-1) και μία ισοπαλία στο Στάδιο του Αγίου Ιερόθεου (2-2).
➪ Και στις δύο αυτές «μονομαχίες» ο σύλλογος των «γουναράδων» έβρισκε πάντα τον τρόπο να «απαντάει» στα γκολ της ομάδας τους Περιστερίου. Τούτο το έπραξε ισάριθμες φορές στο ματς στη Δυτική Αττική, ενώ στην ακριτική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας ανέτρεψε το 0-1 της Τζόρτζεβιτς. Σημαντικό το πιο πάνω στοιχείο που δείχνει πώς οι Καστοριανές δεν παρατάνε κανένα ματς, που αν διατηρηθεί και τη φετινή χρονιά θα επιφέρει πολλά βαθμολογικά οφέλη.
➪ Γκολ από το τωρινό ρόστερ της γηπεδούχου ομάδας στις περσινές «μάχες» είχε βρει η Ανδριάνα Μάρκου, ερχόμενη μάλιστα από τον πάγκο.
➪ Μία παίκτρια της Καστοριάς που έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα των Νέων Ατρομήτου είναι η Μιχαέλα Γιαννή. Η 18χρονη Μυτιληνιά διεθνής επιθετικός βρέθηκε να αγωνίζεται στο σύλλογο του Περιστερίου τη σεζόν 2022-23 κατά την οποία «μέτρησε» σε 9 συμμετοχές 8 τέρματα και πανηγύρισε την άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία.
➪ Διατητής του αυριανού παιχνιδιού ορίστηκε η Ηπειρώτισσα Αικατερίνη Κυριαζή με βοηθούς, από τον ίδιο Σύνδεσμο Διαιτητών, τις Κατσουλίδου Πολυξένη και Βλαχοπούλου Ευθυμία.
➪ Κάλεσμα στο φίλαθλο κόσμο της πόλης απεύθυναν, μέσω ανακοίνωσής τους, οι διοικούντες του συλλόγου: «Σας περιμένουμε όλους να στηρίξουμε όλοι μαζί τα κορίτσια μας, την ομάδα μας, την πόλη μας! Ραντεβού την Κυριακή στις 13:00 στο ΔΑΚ Καστοριάς!».
Νίκος Καραμανλής
Kastoras Women Football

Back to top button