ΚαστοριάΝεστόριο

Συμβαίνει στον Γράμμο – Διάνοιξη δρόμου μέσα στην αλπική ζώνη!

Η διάνοιξη δρόμου μέσα στην αλπική ζώνη του Γράμμου και σε υψόμετρο 2.200 μέτρων προκαλεί πολλά και εύλογα ερωτήματα αλλά και σοβαρές αντιδράσεις. Ήδη κάτοικοι της περιοχής και του Συλλόγου της Αετομηλίτσας προχώρησαν το Σάββατο σε καταγγελία προς το Δασαρχείο Κόνιτσας χωρίς να υπάρξει μέχρι στιγμής καμία αντίδραση.

Την Δευτέρα θα επανέλθουν με έγγραφη καταγγελία ενώ θα απευθυνθούν και στη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου καθώς πρόκειται για περιοχή Natura και δεν έχει προηγηθεί καμία περιβαλλοντική μελέτη.

Το παράδοξο είναι ότι ο συγκεκριμένος δρόμος, ο οποίος δεν προϋπήρχε διανοίγεται ταυτόχρονα από την Γράμμουστα με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι από την πλευρά της Δυτικής Μακεδονίας επιχειρούν μηχανήματα του στρατού και από την περιοχή της Ηπείρου όπου επιχειρούν ιδιωτικά μηχανήματα μέσω ανάθεσης που έχει γίνει από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η ανάθεση αφορούσε σε «αποκατάσταση βατότητας από το μνημείο Γκέσου έως τα όρια του νομού» με την διαφορά όμως ότι δεν πρόκειται για αποκατάσταση βατότητας αλλά για την διάνοιξη νέου δρόμου!

Διάνοιξη μάλιστα που γίνεται εκεί που υπήρχαν μονοπάτια με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι η κατασκευή ενός νέου δρόμου εντός προστατευόμενης περιοχής απαιτεί το λιγότερο μελέτη περιβαλλοντικών περιπτώσεων, κάτι που δεν υφίσταται..

Μέχρι στιγμής έχει  κατασκευαστεί προς τις κορυφές του Γράμμου δρόμου μήκους ενάμισι έως δύο χιλιομέτρων και οι εργασίες εξελίσσονται και από τις δύο πλευρές.

epiruspost.gr

 

Back to top button