Καστοριά

Παναγιώτης Κώττας: “Μη λέμε ό,τι να ‘ναι”!

Οι περισσότεροι ακούνε Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι αυτό το πράγμα. Αγαπητοί συμπολίτες αυτός ο απρόσωπος κεντρικός οργανισμός του υπουργείου περιβάλλοντος αποφασίζει για μας χωρίς εμάς. Είχαμε την τύχη να ιδρύσουμε φορέα προστατευόμενων περιοχών με έδρα την Καστοριά και πρόεδρο καστοριανό, αλλά εν μια νυκτί και υπουργό Χατζιδάκη την περίοδο της πανδημίας, αυτός καταργήθηκε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Οποιαδήποτε παρέμβαση γίνεται στη λίμνη και πέριξ αυτής χρειάζεται διαχειριστικό σχέδιο εγκεκριμένο από αυτόν το φορέα.
Όταν αυτός εδρεύει στην Αθήνα μπορεί να γνωρίζει τα προβλήματα αλλά και της λύσεις που χρειάζεται αυτός ο τόπος, θέλουμε πραγματικά τουριστική ανάπτυξη;
Για να μη λέει ο καθένας ό,τι θέλει, ή ό,τι τα χαϊδεμένα μας αυτιά θέλουν να ακούσουν, καλό είναι να είμαστε περισσότερο ενημερωμένοι.
Υ.Γ. η διαχείριση των καλαμώνων στο Μαύροβο-Πολυκαρπη έγιναν από την Π.Ε. Καστοριάς βάση κάποιων εγκεκριμένων σχεδίων διαχείρισης, όπως και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση έχει γίνει μέσα στη λίμνη μας τα τελευταία χρόνια.
Από την άλλη, λίμνη χωρίς ίχνος καλαμιού και χόρτων, σημαίνει νεκρή από ζωή λίμνη, άρα και νεκρή πόλη.
Μη λέμε ό,τι να ναι.
Απάντηση του Παναγιώτη Κώττα σε ανάρτηση του ΦΟΥΙΤ στο Facebook ΕΔΩ όπου τα σχετικά σχόλια ξεπέρασαν τα 60!

Γιάννης Κορεντσίδης: “Θέλω μια λίμνη πεντακάθαρη” (συνέντευξη)

 

 

 

Back to top button