Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Αίτημα του στρατού και μάλιστα… εμπιστευτικό, η διάνοιξη δρόμου στον Γράμμο!

Αίτημα του στρατού και μάλιστα… εμπιστευτικό, αποτελεί η διάνοιξη του δρόμου εντός της αλπικής ζώνης του Γράμμου! Το συγκεκριμένο έργο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις των κατοίκων μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής το πρωί της Τρίτης.

Οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ζήτησαν διευκρινίσεις από τον Περιφερειάρχη καθώς είχε ψηφιστεί πίστωση για αποκατάσταση βατότητας ενώ στην πραγματικότητα γίνεται διάνοιξη νέου δρόμου!

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ισχυρίστηκε αρχικά ότι ο δρόμος αυτός είναι απαραίτητος για την αστυνομία και τον στρατό καθώς καταγράφονται κλοπές τόσο κοπαδιών όσο και αρωματικών φυτών…

Στην συνέχεια και κάτω από την πίεση ερωτημάτων ανέφερε ότι η διάνοιξη του συγκεκριμένου δρόμου αποτελεί αίτημα του στρατού. Από τα μέλη της επιτροπής του ζητήθηκε το έγγραφο για να απαντήσει ότι αυτό είναι εμπιστευτικό..

«Ο δρόμος είναι αίτημα του στρατού.. Έχουν κλαπεί κοπάδια στην περιοχή και αρωματικά. Ο στρατός και η αστυνομία πρέπει να έχουν πρόσβαση. Είναι δρόμος που υπάρχει και τον καθαρίζουμε με την συνδρομή του στρατού.. Στο Γράμμο δεν μπορείς να ανοίξεις νέο δρόμο αν δεν ξέρεις τα ναρκοπέδιο… Αυτός είναι δρόμος του στρατού και καθαρίζεται. Το μονοπάτι που υπήρχε και ο δρόμος είναι ίδιων διαστάσεων» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης για να περάσει και στην αντεπίθεση προς τα μέλη της Επιτροπής λέγοντας «σας πειράζει να ελέγχει ο στρατός και η αστυνομία…»..

Σε νέα ερωτήματα γιατί κατατέθηκε και ψηφίστηκε εισήγηση για αποκατάσταση βατότητας ενώ πρόκειται για διάνοιξη δρόμου είπε «δεν μπορούσαμε να πούμε περισσότερα» υπονοώντας ότι… υπήρχαν απόρρητα λόγω στρατού!

epiruspost.gr

Συμβαίνει στον Γράμμο – Διάνοιξη δρόμου μέσα στην αλπική ζώνη!

 

 

Back to top button