Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Επίλυση στο πρόβλημα στατικότητας του μεγαλύτερου ναού στη Δυτική Μακεδονία

Την προγραμματική σύμβαση για την χρηματοδότηση της μελέτης με τίτλο: ¨Μελέτη για τις σωστικές επεμβάσεις στατικής ενίσχυσης του δαπέδου του δυτικού περιστώου στον Ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Βασιλειάδα Καστοριάς¨, πρ. 12.500,00 €, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικος, την Τρίτη  08 Οκτωβρίου 2024, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου.

Παρών στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Θεμ. Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, ο ιερέας του Ναού Χαράλαμπος Μαστορίδης και η Ελένη Εαγγελίδου μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής.

Ο Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου στη Βασιλειάδα Καστοριάς, είναι ο μεγαλύτερος Ναός στην Δυτική Μακεδονία περίπου 700 τ.μ. και παρουσιάζει στατικό πρόβλημα στο δάπεδο του δυτικού περίστωου. Η αποκατάστασή του κρίνεται απαραίτητη και στην παρούσα φάση ο χώρος είναι αποκλεισμένος για το κοινό. Η μελέτη αυτή θα περιλαμβάνει προτάσεις για την στατική αποκατάσταση της ξύλινης υποδομής στερέωσης του περίστωου.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 12.500,00 € και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων 2024.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης και την έγκρισης της από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καστοριάς καθώς και της Εφορείας Αρχαιοτήτων, η ΠΕ Καστοριάς θα προχωρήσει στην χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου αποκατάστασης.Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης

 

Back to top button