Καστοριά

Τα τρολ της Καστοριάς!

Διαβάζω τις αναρτήσεις που αφορούν την ανάπλαση των πλατειών της πόλης. Για την ακρίβεια, διαβάζω την αντιπαράθεση επωνύμων δημοτών με τρολ τα οποία εσχάτως επιλέγουν ως ονόματα των προφίλ τους εκείνα των επωνύμων πολιτών. Αντιγράφουν μέχρι και τις φωτογραφίες τους.
Προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν μία γλώσσα επιφανειακά κόσμια και να αναπτύξουν μέσω αυτής μία επιχειρηματολογία η οποία κινείται μονότονα γύρω από τον άξονα της υποτιθέμενης αντιπολιτευτικής διάθεσης ως μόνου κινήτρου της ομάδας platanus platani.
Παρακολουθώ την πορεία αυτής της εκστρατείας των τρολ εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που άρχισε. Στόχος της εξαρχής η γραφικοποιηση της διαφωνίας, η συκοφάντηση, η εξάντληση και βεβαίως η εκδικητική εκτόνωση όσων συναισθημάτων δεν δύνανται να εξωραϊστούν λόγω του άρρωστου ψυχισμού που τα γεννά.
Στη σειρά αυτή των ετών, πολίτες με δημόσιο λόγο καθαρό και θαρραλέο, πολίτες με τους οποίους σε αρκετά σημεία διαφωνώ ως προς τις ενστάσεις, τις θέσεις και τις προτάσεις, πολίτες ωστόσο τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα, έχουν δεχθεί ακόμη και χυδαίες επιθέσεις και προσβολές από τα τρολ της “συμπολίτευσης”, μιας και αυτά είναι που εντάσσουν τον κάθε διαφωνούντα με τις δημοτικές αποφάσεις στην “αντιπολίτευση”.
Είμαστε λίγους μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές. Προεκλογικά, κάθε δημόσια τοποθέτηση εξεταζόταν μέσα από το πρίσμα των πολιτικών προτιμήσεων. Λογικό αν και όχι ευσταθές, αυτό το επιχείρημα επί των κινήτρων αφορούσε εκείνη την περίοδο η οποία ωστόσο ανήκει στο παρελθόν.
Ας γνωρίζουν λοιπόν τώρα τα τρολ, αδέσποτα και δεσποζομενα, ότι πλέον κάνουν μόνο κακό σε εκείνους που προστατεύουν. Ο κόσμος μιλά, έχει καταλήξει σε συμπεράσματα και όχι μόνο υποθέσεις για το ποιοι είναι πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι και τι κερδίζουν μέσα από τον ρόλο που έχουν αναλάβει.
Οι δε προστατευόμενοί τους, αιρετοί ή μη, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η μη εμπλοκή τους στις συζητήσεις αυτές, η μη αποδοκιμασία στα σχόλια των τρολ, συγκεκριμένα και στοχευμένα και όχι αόριστα και γενικευμένα, έχει μία μόνο ερμηνεία. Ο κόσμος την γνωρίζει και τη συζητά. Είναι το τούμπανο που φυλάσσεται ως κρυφό καμάρι.
Φιλική είναι η παρότρυνση. Μαζεύτε τα σκυλιά του πολέμου αυτού. Δεν σας κάνουν καλό. Όπως και αν εννοείται και ερμηνεύεται το καλό από εσάς για εσάς. Το θέμα δεν αφορά την αντιπαράθεση γύρω από τα δέντρα των πλατειών. Είναι παλιότερο και γενικότερο. Ας κλείσει λοιπόν για να πάμε παραπέρα μέσα από γόνιμη αντιπαράθεση, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Αυτή είναι η ευθύνη των εκλεγμένων, αυτό οφείλει να είναι και το παράδειγμά τους.
Από το Facebook του Γιώργου Πάνου

Back to top button