Ελλάδα

Νάουσα: Η ιεροτελεστία της απόσταξης του τσίπουρου

Στη Νάουσα, ανάβουν σιγά σιγά τα καζάνια για την απόσταξη του τσίπουρου. Σύμφωνα με τους οινοποιούς, η χρονιά προμηνύεται δύσκολη, κυρίως, λόγω της μειωμένης παραγωγής οινοποιήσιμων σταφυλιών (κατά 30% με 50%) εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την παρατεταμένη ζέστη και την ανομβρία. Όπως ανέφεραν οινοποιοί της Νάουσας, τα καζάνια ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στις 27 Σεπτεμβρίου και η περίοδος αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο μήνες.



Back to top button