Καστοριά

Καστοριά: Εκλογές παντού, αποκλειστικά δια ζώσης

Το Υπουργείο Παιδείας, με την υπ’ αριθ. Φ.350/36/109903/E3/2024 (ΦΕΚ 5458/Β/1-10-2024) υπουργική απόφαση, ανακοίνωσε πως οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια θα διεξαχθούν το Σάββατο 2 Νοεμβρίου αποκλειστικά σε ηλεκτρονική κάλπη.
Η προσπάθεια από τη μεριά του Υπουργείου να ελεγξει τις συλλογικές διαδικασίες, να καταστείλει τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και να διαλύσει τα συνδικάτα, συνεχίζεται για τρίτη φορά (2020,2022) αποκλειστικά ηλεκτρονικά.
Δεν πτοήθηκε από την παταγώδη αποτυχία των προηγούμενων εκλογών, μιας και δεν ενδιαφέρεται για τη συμμετοχή, παρά μόνο για τον έλεγχο και την καταστολή οποιασδήποτε ελεύθερης και δημοκρατικής φωνής.
Είναι γνωστή η θέση της Ανεξάρτητης Κίνησης για την ηλεκτρονική κάλπη. Δώσαμε αγώνα την περασμένη άνοιξη να μην εφαρμοστεί στον σύλλογό μας, να μην δημιουργηθεί κακό προηγούμενο, να μην γίνει συνήθεια η αποξένωση και η έλλειψη της ζύμωσης απόψεων και ιδεών που λαμβάνουν χώρα σε ένα υγιές εργασιακό και συλλογικό περιβάλλον. Δυστυχώς κάποιοι χώροι δεν το θέλουν και το πολεμούν.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε πως η συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές:
• Νομιμοποιεί και υλοποιεί τον νόμο Χατζηδάκη.
• Υπονομεύει τη δημοκρατία στην εκπαίδευση και στο συνδικαλιστικό κίνημα.
• Προωθεί τη νοθεία και τον εκβιασμό, καθώς αφαιρεί κάθε δυνατότητα, από τα σωματεία, αλλά ακόμα και από τις εφορευτικές επιτροπές να έχουν καταλόγους ψηφισάντων.

Γι’ αυτό:
• Απαιτούμε αποκλειστικά δια ζώσης εκλογές
• Απέχουμε από κάθε διαδικασία των ηλεκτρονικών εκλογών.
• Καλούμε όλους τους συναδέλφους με τη μαζική αποχή τους από τις ηλεκτρονικές εκλογές να στείλουν και πάλι το ηχηρό μήνυμα:

«Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας».
Θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αποτροπή της διαδικασίας ηλεκτρονικών εκλογών.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

 

Back to top button