ΓούναΚαστοριά

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας: Στηρίζουμε τους στρατιώτες που υψώνουν τη φωνή τους στα εγκλήματα πολέμου

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη  και τη συμπαράστασή του στους νέους στρατευμένους που υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών, στους πολέμους τους, στο αιματοκύλισμα των λαών της Μ. Ανατολής και στη συνεχιζόμενη  γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο – τρομοκράτη του Ισραήλ, με τις πλάτες και τη στήριξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Αποτελεί δικαίωμα των νέων στρατευμένων να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους και να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, πορείες, σε εκδηλώσεις ενάντια στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, στην αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα, ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα και στον Λίβανο.

Εμείς οι εργαζόμενοι, ο λαός της χώρας μας, τμήμα του οποίου είναι και οι φαντάροι, που βιώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών, έχουμε δικαίωμα και χρέος στη ζωή, να εκφράζουμε ελεύθερα τη γνώμη μας και την εναντίωση μας στους πολέμους τους, στο σφαγιασμό αθώων παιδιών, να μην γίνουμε κρέας στα κανόνια τους.

Δεν ανεχόμαστε να στέλνουν τα παιδιά μας, τους φαντάρους και τους στρατιωτικούς μας χιλιάδες μίλια μακριά από τα σύνορα της χώρας μας, είτε στα ανοιχτά του Λιβάνου για να επιτηρούν τις κινήσεις της Χεσμπολάχ, είτε στη Σαουδική Αραβία με τα “Patriot” είτε στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον των Χούθι. Δεν δεχόμαστε να βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή τους για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των Ισραηλινών, των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών και τα καράβια των εφοπλιστών, οι οποίοι πλουτίζουν κάτω απ’ όλες τις συνθήκες δρομολογώντας τα πλοία τους μέσα στη φωτιά του πολέμου.

Καταδικάζουμε και απαιτούμε να σταματήσει τώρα η προσπάθεια τρομοκράτησης από την κυβέρνηση των φαντάρων που εναντιώνονται σε όλη τη χώρα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολέμους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Back to top button