Καστοριά

Το ΠΑΣΟΚ περνά στην επόμενη μέρα…

Αγαπητοί συμπολίτες – συμπολίτισσες,

Η χώρα παρά το ισχυρό σοκ της χρεωκοπίας της το 2010, μετά την προηγηθείσα κίβδηλη ευημερία, και του μνημονιακού οδοστρωτήρα της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά και της συνεχιζόμενης μεταμνημονιακής κηδεμονίας φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν εισέπραξε ουδέν μήνυμα αυτογνωσίας, αφού πορεύεται στον αυτόματο πιλότο ενός ληστρικού παρασιτικού μοντέλου, που με την πρώτη μεγάλη σοβαρή διεθνή κρίση θα την ρίξει ξανά στα βράχια.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών όπου η κοινωνία έστειλε σαφέστατο μήνυμα σε όλο το πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων δεν έδειξε να αντιλαμβάνεται τα σήματα κινδύνου που τους εστάλησαν.

Η Ν.Δ. αρκέστηκε απλά σε ένα «μακιγιάρισμα» ανασχηματισμού συνεχίζοντας τις εθνοκτόνες πολιτικές της υπέρ των ολίγων, με μοναδικό στόχο την επικοινωνιακή διαχείριση και όχι την άσκηση παραγματικής πολιτικής. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α οδεύει σε πορεία διάλυσης, μέσα από μία εσωκομματική διαμάχη επικράτησης μηχανισμών.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρώτο αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της κοινωνίας, ξεκίνησε δημοκρατικότατα και με άκρως υποδειγματικό τρόπο τη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας.

Μέσα από έναν πραγματικό γαλαξία υγιών, ζωντανών, κυττάρων του οργανισμού του ολοκλήρωσε την εσωκομματική διαδικασία και περνά στην επόμενη μέρα. Επανέρχεται πάλι ως πρωταγωνιστής να εξουδετερώσει το τεράστιο πολιτικό κενό και την αδήριτη ανάγκη επανεμφάνισης του δημοκρατικού πατριωτικού πολιτικού κινήματος .

Ενός κινήματος που ξαναπαίρνει σάρκα και οστά  από τις υγιείς διάσπαρτες κοινωνικές δυνάμεις, που δεν είναι εγκλωβισμένες στην κυριαρχούσα νοσηρή κομματοκρατία και που θα θέσει τα μεγάλα υπαρξιακά προβλήματα της χώρας. Όπως είναι για παράδειγμα η

  • ενδογενής ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας,
  • η ουσιαστική εμβάθυνση και ανάταξη της παιδείας,
  • η αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού μέσω μιας νέας εθνικής στρατηγικής αποτροπής,
  • η προστασία των μεσαίων και χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων,
  • η ανακοπή της δημογραφικής κατάρρευσης και
  • η εμβάθυνση και προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος και των ατομικών και συλλογικών εγγυήσεων κάθε Έλληνα πολίτη,
  • η Περιφερειακότητα – Πολυκεντρικότητα του κράτους.

Μία νέα αρχιτεκτονική κοσμητείας!

Έτσι, το κίνημα στο επικείμενο συνέδριο θα προχωρήσει σε μια νέα ιστορική συμφωνία για τον νέο ιστορικό του κύκλο. Η νέα διευθύνουσα ομάδα του θα δημιουργήσει συνθήκες συνοχής και αναζωογόνησής του κι θα εγγυηθεί μια νικηφόρα πορεία για το μέλλον. Με την όρθωση ενός πολιτικού λόγου με σχέδιο, όραμα, μνήμη κι αλήθεια!

Οι δυναμικές ιδέες του κινήματός μας παραμένουν. Μέσα από το νέο αναδιαμορφωμένο περιβάλλον θα μπολιαστούν, θα αναπτυχθούν και θα ανθίσουν.

Η αληθινή πολιτική είναι πολύ ευαίσθητη, όπως τα λουλούδια. Γι’ αυτό η ανασυγκρότηση θα είναι συλλογική, μακριά από  πελατειακούς μηχανισμούς εφήμερης αυτοσυντήρησης γραφειοκρατών, όπως συμβαίνει σε άλλους πολιτικούς φορείς. Αυτό δεν αφορά μόνο το παρόν, το μέλλον και τις ανάγκες αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης αλλά πρωτίστως της ίδιας της χώρας.

Η Γραμματέας Ν.Ε.

Βάσω Μαλέα

N.E. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Back to top button