ΑθλητικάΚαστοριά

Ευχαριστήριο του Προτύπου Λυκείου Καστοριάς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η διεξαγωγή της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2024»

Το Πρότυπο Λύκειο Καστοριάς συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2024, εστιάζοντας σε κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα γύρω από τη θεματολογία που αφορά στο να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού, για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Οι επιλεγμένες  δραστηριότητες του  σχολείου μας σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο ήταν:

Α) Η πρόσκληση του Ιατρού ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ (ειδικευόμενου Ορθοπεδικού)  για ανοιχτή συζήτηση με θεματικό κέντρο:«Η σχέση Υγείας και Αθλητισμού», ώστε να αποτελέσει το έναυσμα για περαιτέρω εξέταση του θέματος. Ο ιατρός ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΣ (απόφοιτοςτου σχολείου μας) εντυπωσίασε με τον επαγγελματισμό, τις γνώσεις και τη  θετική επιρροή του στους μαθητές/τριές μας.

Β) Η πρόσκληση διακεκριμένων αθλητών/αθλητριών για την παρουσίαση αθλημάτων και συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα σχετικά με την «Ασφάλεια των αθλητών στην ενασχόληση με δραστηριότητες στο νερό». Ο Ολυμπιονίκης ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Κ και μαζί με την πρώην  μαθήτριά μας και Ολυμπιονίκη ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ παρουσίασαν τις εμπειρίες τους, εστιάζοντας στο ότι ο καθένας μας μπορεί να πετύχει τα πάντα με σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα. Αυτή η στάση είναι το κλειδί της επιτυχίας που θα μας φέρει κοντά στους νέους μας στόχους.

Οι Μαθητές/τριες και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, σας απευθύνει θερμές ευχαριστίες, γιατί κατανοήσατε τις ανάγκες μας και ανταποκριθήκατ εευγενικά στο κάλεσμά μας.

 

 

Back to top button