Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Σημαντική βράβευση της Καστοριανής διατροφολόγου Μαρίας Παράσογλου (φωτο – δηλώσεις)

Με χαρά πληροφορηθήκαμε, ότι η συμπατριώτισσά μας Κλινική Διαιτολόγος — Διατροφολόγος κ. Μαρία Παράσογλου, εγγονή του κ. Γιάννη Ιωαννίδη, γνωστού εμπόρου εκκλησιαστικών ειδών (Λεωφόρος Κύκνων 34), η οποία κατέχει Πτυχίο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ΔΙ.ΠΑ.Ε., Μεταπτυχιακό στην Κλινική Διατροφή, και Master στην Παιδιατρική Διατροφή, και που είναι Διαιτολόγος τής Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας για την πρόληψη του καρκίνου, έλαβε μέρος με δύο αξιόλογες σχετικές ομιλίες – εισηγήσεις της στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών Διατροφής με θέμα τον καρκίνο παχέος εντέρου και του στομάχου, που διεξήχθη προσφάτως στη Θεσσαλονίκη. Η μία εκ των εν λόγω ομιλιών – εισηγήσεών της βραβεύτηκε ως η καλύτερη του αναφερόμενου Συνεδρίου.
Αμέσως μετά τη βράβευσή της η κ. Μαρία Παράσαγλου ανέφερε τα εξής:
«Σήμερα 13 Οκτωβρίου είχα την ύψιστη των τιμών να βραβευτώ για την καλύτερη προφορική ανακοίνωση στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών Διατροφής με θέμα τον καρκίνο παχέος εντέρου και του στομάχου έπειτα από μεγάλη ενασχόληση και αφοσίωση σε συνεργασία με την επιβλέπουσα καθηγήτρια μου Δρ. Στεφανία Δουλγεράκη! Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου που γνώρισα καταξιωμένους επιστήμονες και συναδέλφους και ήρθα πιο κοντά τους! Είμαι βαθύτατα συγκινημένη που το θέμα της παρουσίασης μου αναφορικά με τους καρκίνους του πεπτικού συστήματος άγγιξε πολλούς μικρούς και μεγάλους συναδέλφους και επιστήμονες και είχαμε την ευκαιρία να συζητάμε επί τούτου! Υπόσχομαι να συνεχίσω την προσπάθεια μου καθημερινά για να βοηθήσω συνανθρώπους αλλά και συναδέλφους αναφορικά με την πιο πολυδιάστατη και πολυπαραγοντική ασθένεια της εποχής μας και όχι μόνο! Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου την αξιολάτρευτη οικογένεια μου τους φίλους μου που πάντα στέκονται δίπλα μου και με ακολουθούν βοηθώντας να εξελίξω και να συνεχίσω το έργο μου!».
Συγχαίρουμε την αγαπητή συμπατριώτισσά μας κ. Μαρίας Παράσογλου για την εν λόγω βράβευσή της και ευχόμαστε να έχει ανάλογες επιτυχίες και διακρίσεις σε όλη τη ζωή της.
Γιώργος Τ. Αλεξίου.

Back to top button