ΚαστοριάΝεστόριο

Σύσκεψη με κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών για το φράγμα Νεστορίου

Κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών, παρουσία του Δ/ντη της υπηρεσίας κ. Πετρογιάννη Θανάση, βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, από χθες Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης τους ήταν το Νεστόριο, οπού έκαναν την τελική αυτοψία της εκκαθάρισης με στόχο να παραληφθεί το έργο της κατασκευής του φράγματος, ούτως ώστε να συνεχιστεί το έργο, το οποίο βρίσκεται σε στασιμότητα εδώ και πολλά χρόνια.

Την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, με αίτημα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  Γιώργου Αμανατίδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το κλιμάκιο του Υπουργείου στο  γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου,  παρουσία της Βουλευτή Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου, του θ. Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλη Χαρούμενου, του Περιφερειακού Συμβούλου Θεοφύλακτου Ζυμπίδη,  της Δ/ντριας Τεχνικών Έργων ΠΕ Καστοριάς Βασιλικής Σιδηροπούλου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη συνάντηση, ο κ. Αμανατίδης επανέλαβε την καθοριστική σημασία του έργου για την ανάπτυξη της περιοχής, υπογραμμίζοντας για ακόμα μία φορά πόσο απαραίτητη είναι η επανεκκίνηση και ολοκλήρωσή του. Τόνισε, ότι το φράγμα Νεστορίου αποτελεί βασικό πυλώνα για την υποστήριξη των τοπικών παραγωγών και την αύξηση της αγροτικής παραγωγής στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς.

Ο κ. Πετρογιάννης διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εκκαθάρισης του έργου θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Ο κ. Σαββόπουλος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Πετρογιάννη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε πως πρόκειται για μια μία πολύ σημαντική  και ευχάριστη εξέλιξη, για ένα πολύπαθο έργο, η επανεκκίνηση του οποίου θα ωφελήσει τον πρωτογενή τομέα και τους κατοίκους της περιοχής.

 

Back to top button