ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Ντολτσό (βίντεο)

Από τη συμμετοχή του Συνόλου «Βαλκανικής Μουσικής» του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς στον εορτασμό της «Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα» στο Ντολτσό

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 120 χρόνια από τον θάνατο του Παύλου Μελά.
Συμμετοχή του σχολείου μας στον εορτασμό της «Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα» της Π.Ε. Καστοριάς, με το Σύνολο «Βαλκανικής Μουσικής».
Μια όμορφη εκδήλωση, σε κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, στην πλατεία Αδελφών Εμμανουήλ (πλατεία Ντολτσό) μετά το τέλος της πομπής μνήμης και τιμής προς τον Ήρωα Παύλο Μελά, το σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα. Μια μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Ν. Καστοριάς», στην οποία ακούστηκαν ήχοι και μουσικές της περιοχής μας από το Σύνολο «Βαλκανικής Μουσικής» του σχολείου μας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γιώργο Παραπέρογλου.
Με το δημοτικό τραγούδι «Άσπρο τριαντάφυλλο φορώ» δόθηκε το σύνθημα για έναν κυκλικό χορό από όλους τους παρευρισκόμενους πολιτιστικούς και άλλους Συλλόγους με παραδοσιακές φορεσιές.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Καλλίνικος και άλλοι ομιλητές, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου μας.
Εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια προς όλους τους υπεύθυνους φορείς αυτής της διοργάνωσης για την επιτυχία της και ευχαριστούμε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που δόθηκε στο σχολείο μας στην εμβληματική πλατεία Ντολτσό!
Μουσικό Σχολείο Καστοριάς

Back to top button