ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Οι ψαράδες της λίμνης δεν πιάσανε στα δίχτυα τους γριβάδια και πρικιά, αλλά μία φάλαινα γαλάζια και παχιά!

Είναι χειμώνας, η λίμνη της Καστοριάς είναι σχεδόν παγωμένη και η πόλη ήσυχη παρά το γεγονός ότι πλησιάζουν Χριστούγεννα.
Ξαφνικά! δημιουργείται μία αναστάτωση. Οι ψαράδες στα δίχτυα τους δεν πιάσανε γριβάδια και πρικιά αλλά μία φάλαινα γαλάζια και παχιά. Σαν το στόμα της ανοίγει – όχι δεν τους έκανε μία μπουκιά – αλλά έβγαλε από μέσα της παραμυθένιους ήρωες και πρώτο, πρώτο τον γνωστό και αγαπημένο μας Πινόκιο.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και φέτος στο εργαστήρι του Άι Βασίλη υπήρχε μία διαφωνία. Ποιος θα πάει τα δώρα στα παιδιά στην Καστοριά;
Τα ελάφια και κυρίως ο Ρούντολφ δείχνει ανένδοτος να υποχωρήσει στα παρακάλια του Άι Βασίλη. Θυμάται με κάθε λεπτομέρεια πως πέρσι που είχανε πάει εκεί να μοιράσουνε τα δώρα, ένας δράκος βγήκε από την σπηλιά του πολύ αγριεμένος και τους πήρε στο κυνηγητό.
Η αλήθεια είναι ότι και ο Άι Βασίλης είχε τρομοκρατηθεί αλλά πρέπει να εκτελέσει την αποστολή του. Τότε του ήρθε μια ιδέα, να ζητήσει βοήθεια από τον καλό του φίλο τον ΜαστροΤσεπέτο . Και πώς να χαλάσει χατίρι αυτός στον Άγιο Βασίλη;
Και κάπως έτσι βρέθηκε στα νερά της λίμνης η φάλαινα με τους παραμυθοήρωες μας. Αυτά τουλάχιστον είπε ο Πινόκιο και πρέπει να είναι αλήθεια, μιας και η μύτη του δεν μεγάλωσε.

Θα τα καταφέρουν άραγε τελικά να τα βγάλουν πέρα στην αποστολή τους;
Θα μας χαρίσουν παραμυθένιες στιγμές τις ημέρες των γιορτών;
Η Μακεδνός Α Ε σας καλεί λοιπόν φέτος στο πιο παραμυθένιο πάρκο δίπλα από την παγωμένη λίμνη, για να ανακαλύψετε και να ζήσετε από κοντά τις περιπέτειες του Πινόκιο.

Αγαπητέ επισκέπτη, στο παραμυθένιο πάρκο τα βήματα σου τα κατευθύνει η ιστορία, τα χέρια σου η φαντασία και το μυαλό σου η επιθυμία.
Πρέπει λοιπόν να γράψεις ένα γράμμα στον Άι Βασίλη με ένα ψέμα που θα ήθελες να είναι αλήθεια κι έπειτα αφού περάσεις από το Λεφτόδεντρο να ρίξεις ένα κέρμα στην λίμνη της Γαλάζιας Νεράιδας κάνοντας την ευχή.
Στη συνέχεια πρέπει να βγεις την πιο αστεία φωτογραφία με τον τεράστιο Πινόκιο. Θα γνωρίσεις την ιστορία στη Χώρα της Καλοπέρασης και το πιο δύσκολο μένει για το τέλος… πρέπει να χορέψεις τρελά με ξωτικά.

Και πριν ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, πρέπει να περιπλανηθείς στα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις της μικρής Χριστουγεννιάτικης Αγοράς και στο φανταστικό Λούνα Παρκ.
Φορέστε την καλή σας διάθεση, βάλτε στην τσέπη σας ένα αθώο ψέμα μιας και η είσοδος είναι ελεύθερη για τους ονειροπόλους, μικρούς και μεγάλους φίλους του Πινόκιο.

Back to top button