Καστοριά

Το “Κίνημα Πολιτών: Δεν ζούμε μαζί με την αρκούδα” για τη σύσκεψη στη Φλώρινα

Στην συνάντηση της Φλώρινας για το οξύ πρόβλημα της εμφάνισης άγριων ζώων και ειδικότερα αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές της Περιφέρειάς μας, για πρώτη φορά τέθηκε θέμα , σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ότι η αρκούδα δεν είναι είδος προς εξαφάνιση , αλλά είδος σε υπερπληθυσμό……..
ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ:
Βρέθηκαν οι άνθρωποι να ζουν μαζί με τα άγρια ζώα , να ζουν με την αρκούδα . Η διαφορά όμως είναι ότι η αρκούδα , δεν είναι το λούτρινο αρκουδάκι ο Γουίνι που παίζαμε στα παιδικά μας χρόνια . Είναι ένα άγριο ζώο , με τεράστια δύναμη . Ένα άγριο ζώο που δεν λειτουργεί με την λογική αλλά με το ένστικτο !!!
Η πιθανότητα να συμβεί ένα σοβαρό επεισόδιο μεταξύ αρκούδας και ανθρώπου αυξάνεται όσο αυξάνεται και ο πληθυσμός της .
Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων των πεδινών κοινοτήτων είναι εντονότατες και καθημερινές πλέον . Δεν καταστρέφουν απλώς φυτικό και ζωικό κεφάλαιο αλλά έχουν φτάσει στο σημείο να περιφέρονται εντός του αστικού οικισμού . Να βολτάρουν στους δρόμους ανέμελες μεν , επικίνδυνες δε !!!
Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ:
Το πρώτο βήμα παραδοχής έγινε…
Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ:
Καλούμε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας να προστατεύσουν την σωματική ακεραιότητα των πολιτών τους , την ελεύθερη συνταγματικά κατοχυρωμένη εργασιακή τους δραστηριότητα στην ύπαιθρο , την περιουσία τους τον κόπο τους και τον μόχθο τους .
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς και τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις για την Άγρια Ζωή και τη Φύση, με το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτουν, να συνδράμουν στην επιστροφή της αρκούδας στον φυσικό της χώρο, στο ενδιαίτημα της, στο δάσος και πουθενά αλλού!
Η ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ:
Το ΚΙΝΗΜΑ μας θα συνεχίσει την εναλλακτική του δράση , απομυθοποιώντας το σημερινό status της ΑΡΚΟΥΔΑΣ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:
Το σύνθημα μας είναι ένα και μοναδικό.
ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ με την αρκούδα!
ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Δεν ζούμε μαζί με την αρκούδα!!

Συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος για το πρόβλημα των αρκούδων (φωτο)

Back to top button