ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Πιλοτικό τουρνουά Κ10 από την ΕΠΣ Καστοριάς (πρόγραμμα)

Με την διεξαγωγή του τουρνουά κατηγορίας Κ-10 η Ε.Π.Σ. Καστοριάς δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις ομάδες και τις ακαδημίες ποδοσφαίρου για την ηλικιακή κατηγορία Κ-10   να γνωρίσουν τη χαρά του αθλητισμού και του συναγωνισμού .  Βασικός στόχος των αγώνων αυτών  είναι τα παιδιά που θα συμμετέχουν, να αποκομίζουν τα οφέλη του αθλητισμού μέσα από την ευγενή άμιλλα.
 ΤΟΥΡΝΟΥΆ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΏΝ ΗΛΙΚΙΏΝ Κ-10 ΣΤΟ ΓΉΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΊΑΣ ΤΟ ΣΆΒΒΑΤΟ 26 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ  2024 -ΩΡΑ ΈΝΑΡΞΗΣ 12:00
 Η Ε.Π.Σ. Καστοριάς  ξεκινάει πιλοτικά από την φετινή αγωνιστική περίοδο την παραπάνω  διοργάνωση, με την απαραίτητη  σχεδίαση, την  κατάλληλη οργάνωση και προγραμματισμό με σκοπό την σύνδεση των μικρών παιδιών με την τοπική  αθλητική κοινότητα και την ποδοσφαιρική κουλτούρα. Αποδοκιμάζει δε τον άκρατο ανταγωνισμό ειδικά σε αυτές τις ηλικίες καθώς είναι πάντα υπέρ του υγιούς συναγωνισμού.
Υπενθυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα αυτό  έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα γι αυτό άλλωστε έχουν θεσπιστεί κάποιοι ειδικοί κανονισμοί παιδείας στις μικρές ηλικίες, σύμφωνα με τους διεθνείς όρους διεξαγωγής παιδικών πρωταθλημάτων της ΕΠΟ και UEFA. Η ψυχαγωγία των παιδιών μας εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό από εμάς τους ίδιους οι οποίοι πρέπει να εμφυτεύσουμε στα παιδιά το ότι αυτοσκοπός δεν είναι η νίκη αλλά η χαρά της συμμετοχής! Σκοπός μας είναι να κάνουμε ένα όμορφο πρωτάθλημα,  με παιχνίδια μέσα στα πλαίσια του “ευ αγωνίζεσθαι” και του δίκαιου ανταγωνισμού γι αυτό παρακαλούμε όλες τις ομάδες και ακαδημίες να συνεργαστούν για το καλό των παιδιών μας και του ποδοσφαίρου. Σας προσκαλούμε λοιπόν να λάβετε μέρος σε μια όμορφη και οργανωμένη ποδοσφαιρική παράσταση, όπου πρωταγωνιστές θα είναι τα δικά σας παιδιά και το “FAIR PLAY”.
Η Ένωση ενημερώνει ότι σε όλους τους αγώνες θα ισχύουν οι κανόνες της ΕΠΟ όπως ανανεώνονται κάθε χρόνο.
Οι ομάδες – ακαδημίες να εκπαιδεύουν, να προετοιμάζουν και να πρωτοστατούν σε θέματα αθλητικού ήθους και «ευ αγωνίζεσθαι». Αυτός ο ρόλος να ΕΙΝΑΙ κυρίαρχος. Έτσι υπηρετείται το όραμα ώστε να προκύψουν οι αυριανοί δια βίου ασκούμενοι καθώς και οι –σωστοί– αθλητές, προπονητές, διαιτητές, παράγοντες και φίλαθλοι.
Στην διοργάνωση όλων των αγώνων υποχρεωτικά θα πρέπει να τηρούνται οι προϋποθέσεις ασφάλειας, ιατρικής κάλυψης και η κάρτας υγείας αθλητών.
ΗΜΕΡΙΔΑ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Μέσα στα πλαίσια του πρωταθλήματος , σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για γονείς, παιδιά και προπονητές με τη συμμετοχή  όλων των ομάδων.
Κάθε ομάδα – ακαδημία θα μας προτείνει ένα θέμα γύρω από το παιδικό ποδόσφαιρο και κατόπιν   θα ακολουθήσει η παρουσίαση απο ειδικούς εκπαιδευτές σε θέματα του παιδικού ποδοσφαίρου,  συνέπειας, καθοδήγησης, στόχων, ψυχολογίας και ότι άλλο θέμα προταθεί.
Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή ποδοσφαιρική χρονιά, καλύτερη και περισσότερη αθλητική παιδεία στα παιδιά, τους γονείς, τους προπονητές και τους φιλάθλους.
Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου η Επιτροπή Υποδομών της ΕΠΣ Καστοριάς θα απονέμει Κύπελλο σε όλες τις ομάδες και διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους αθλητές που θα συμμετάσχουν σε αυτό το  πρωτάθλημα – τουρνουά.

 

Back to top button