ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη σύναξη των Δημητράδων στο Νεστόριο! (φωτογραφίες)

Με αφορμή τις εκδηλώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τα δύο μνημεία σε Κώττα και Καλλιθέα Πρεσπών, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφτηκε για έκτη φορά το Νεστόριο.

Εκεί ήταν ήδη ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ με ομάδα συντρόφων που όλη τη μέρα έκαναν εργασίες συντήρησης στο μεγάλο νοσοκομείο του ΔΣΕ στο Γράμμο. «Παρών» και ο καπτάν Δημήτρης Μουντούρης από τους φίλους του Κόμματος που έχουν συμβάλει στα έργα ανάδειξης των χωρών δράσης του ΔΣΕ.

Όπως ήταν φυσικό, με πρόσθετη αφορμή και την ονομαστική τους γιορτή, στήθηκε ένα μικρό γλέντι με καλό φαγητό, κρασί και τραγούδι απ’ τους Κώστα Αντάρα και Θανάση Γράβα από τη Σιάτιστα. Στη μουσική επένδυση της βραδιάς συνέβαλε και η ταξιδοπαρέα που με σύνθημα «μπαμπά μην τρέχεις» εκδράμει ανά την Ελλάδα και απόψε έτυχε να μοιράζεται την ταβέρνα στο Νεστόριο.

Στη διάρκεια της βραδιάς η Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ πρόσφερε στους εορτάζοντες δώρα, από ένα καλάθι με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και επιπλέον στον σύντροφο ΓΓ της ΚΕ έναν πίνακα ζωγραφικής με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατο του Λένιν.

Το γλέντι ξεκίνησε με το τραγούδι «απόψε θα πλαγιάσουμε σε δροσερό χορτάρι», με τον Δημήτρη Κουτσούμπα πρώτη φωνή. Λίγο πριν είχε ευχαριστήσει για τις θερμές ευχές που δέχτηκε, ευχόμενος δύναμη σε όλους, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για το καλό του λαού μας και τόπου μας.

902.gr

Back to top button