Ολοένα και μεγαλύτερη στροφή παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, στην καλλιέργεια μικρολαχανικών και βρώσιμων λουλουδιών.
Η κα Βίβιαν Κουίδου, είχε κατάστημα με κόμικς και, μέσα στην κρίση, αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό. Επέλεξε τους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης για αυτή την ιδιαίτερη καλλιέργεια, αξιοποιώντας την αυλή της, σκαλίζοντας με τα ίδια της τα χέρια το έδαφος για να μην το πληγώσει με μηχανήματα. Όπως μας συστήνει, τα βρώσιμα λουλούδια και λαχανικά που προέρχονται από όλο τον κόσμο, μπορεί να τα γευτεί κανείς σκέτα ή βρασμένα με λίγο λάδι αλλά μπορεί και να τα αποξηράνει και να τα βάλει στο βάζο του.
Σύμφωνα με την κα Κουίδου, η συνύπαρξη των λουλουδιών με τα τρόφιμα, χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν.
ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ