Άργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πάνος Κεπαπτσόγλου στον δήμαρχο Κοζάνης για διαγραφή χρεών: Δεν μπορούμε να ζητήσουμε εύνοια εφαρμογής του νόμου

«Αυτοί που χρωστάνε είναι συνήθως οι μεγαλοοφειλέτες»

Ο δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης στη συνεδρίαση της ΠΕΔ ζήτησε λόγω και της μετάβασης που βρίσκεται η περιοχή να υπάρχει μια διαφορετική ευνοϊκότερη αντιμετώπιση στη διαγραφή των χρεών των δημοτών. Λόγο έκανε και για τους τόκους, αλλά και τις ενημερώσεις που δεν έφτασαν σε κάποιους δημότες.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πάνος Κεπαπτσόγλου ήταν κάθετα αντίθετος λέγοντας ότι δεν ήρθε κάτι καινούριο. Τόνισε μάλιστα ότι είχε γίνει αγώνας από την ΚΕΔΕ να μπορούν ο δήμοι αυτόματα να παίρνουν τα στοιχεία των συναλλασσόμενων για να χρησιμοποιούν όλους τους τρόπους είσπραξης. Οι κατασχέσεις είναι ένα από τα μέτρα είσπραξης όπως είπε, προβλέπεται από τον κώδικα, αλλά δεν μπορείς να κάνεις κατάσχεση αν δεν μπορείς να αποδείξεις ότι έλαβε γνώση. Σημείωσε ότι αυτό είχε διαμηνυθεί τα τελευταία δυο χρόνια. Δεν μπορούμε εμείς να υποκαταστήσουμε το νόμο ούτε να ζητήσουμε εύνοια εφαρμογής του νόμου. Δεν είναι απλό θέμα ούτε απόφαση της ΠΕΔ για να πούμε ότι ζητάμε ευνοϊκή ρύθμιση.

Και συνέχισε: «Αυτοί που χρωστάνε είναι συνήθως οι μεγαλοοφειλέτες“ λέγοντας ότι δεν μπορεί να πληρώνουν οι συνταξιούχοι και κάποιοι άλλοι όχι. “Πάμε εμείς να αφήσουμε αυτούς που άφησαν υποχρεώσεις και δε θέλουν να πληρώσουν. Αυτή είναι δίκαιο και ίση αντιμετώπιση στους δημότες;» αναρωτήθηκε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

prlogos.gr

 

Back to top button