ΓούναΚαστοριά

Σε 43 επιπλέον γουνοποιούς έκτακτη επιχορήγηση πάνω από 800.000 ευρώ

Στους πρώτους 43 από τους 96 επιπλέον δικαιούχους (μετά τους 109 που έλαβαν τη χρηματοδότηση στο τέλος του 2024) του Κυκλου 2Β “Έκτακτη επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν”, θα πιστωθούν, την προσεχή εβδομάδα, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 809.799,74€.

Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων και στους υπόλοιπους 53, των οποίων οι αιτήσεις έχουν αξιολογηθεί και εγκριθεί.

Η βουλευτής κ. Μαρία Αντωνίου δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις του κλάδου της γουνοποιίας, που 3 χρόνια τώρα υφίστανται τις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση ενός κλάδου, ο οποίος αποτελούσε κεντρικό πυλώνα τόσο της τοπικής όσο και της εθνικής μας οικονομίας, προκειμένου να επανακάμψει δυναμικά. Σταθερά δίπλα στο πλευρό των συμπολιτών μου που αγωνίζονται για την Καστοριά της ανάπτυξης και της προοπτικής».

Back to top button