ΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς (φωτογραφίες)

Με αστείρευτο κέφι, ζωντάνια και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς, προσφέροντας μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας και παραδοσιακού εορτασμού σε κατοίκους και επισκέπτες.
Το εορταστικό πρόγραμμα της Αποκριάς περιλάμβανε μια πλούσια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες σε όλο τον Δήμο Καστοριάς.
Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα είχε η αναβίωση των παραδοσιακών εθίμων, όπως η «Μπουμπούνα» και ο «Χάσκαρης», που κορυφώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα, συνοδεία τοπικών εδεσμάτων και εθιμικών δρώμενων.
Εντυπωσιακή ήταν η παρέλαση των καρναβαλιστών στη Μεσοποταμία, όπου δεκάδες συμμετέχοντες ντυμένοι με εντυπωσιακές στολές παρέλασαν, συνοδευόμενοι από άρματα γεμάτα χρώματα και δημιουργικότητα.
Οι θεματικές ξεναγήσεις προσέφεραν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν την πόλη της Καστοριάς, να περιηγηθούν στις ιστορικές συνοικίες, να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα και να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής.
Εντυπωσιακό ήταν το μουσικό happening με το δημοφιλές συγκρότημα «48 Ώρες», που ξεσήκωσε το κοινό, την Κυριακή της Αποκριάς στην Πλατεία «Αδελφών Εμμανουήλ» στη συνοικία Ντολτσό. 

Η συναυλία των “48 ώρες” στο Ντολτσό (βίντεο)

Άναψε η μπουμπούνα στο Ντολτσό (φωτογραφίες – βίντεο)

Back to top button