Διπλή διάκριση σήμερα στη Λάρισα, για Δημοτικά σχολεία της Καστοριάς στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Η ομάδα ρομποτικής του 5ου Δ.Σχ. ( Όλγα Ευαγγέλου, Σοφία Καρακουλάκη, Λευτέρης Γρηγοριάδης, Σωκράτης Παυλάκης, Νικόλαος Σαββόπουλος, Χαράλαμπος Χαντζίδης) , μετά από την κατάκτηση του 1ου βραβείου στον περιφερειακό διαγωνισμό σε επίπεδο Δυτ. Μακεδονίας προχώρησε ένα βήμα περισσότερο κι απέσπασε το ειδικό βραβείο πρωτοτυπίας με το συντονισμό του δασκάλου Πληροφορικής κ. Σάκη Μήλιου και την ενθάρρυνση και υποστήριξη της δ/ντριας Αγνής Κανδύλη.
Επίσης στην κατηγορία OPEN μια ομάδα δύο μαθητών από το Δ.Σχ. Ποριάς – Χιλιοδένδρου ο Αλέξανδρος Μαρκόπουλος και η Μαρία Περτσινίδου απέσπασαν το ειδικό βραβείο μακέτας με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των γονέων τους.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη αυτή γιορτή της τεχνολογίας, την επιτυχία τους και τις πρωτότυπες ιδέες που παρουσίασαν για επιβίωση στον Άρη, συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που τους εμπνέουν και τους καθοδηγούν και φυσικά στους γονείς που συμπαραστέκονται στην προσπάθεια του σχολείου και των παιδιών τους.
Αλίκη Καζταρίδου