Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Καστοριάς την Τετάρτη 9 Απριλίου συμμετέχει δυναμικά και ενωτικά στην 24ωρη Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία.
- Να ληφθούν επιτέλους μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.
- Να γίνουν άμεσα πραγματικές αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο.
- Να νομοθετήσει η κυβέρνηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο.
- Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ οι ιδιωτικοποιήσεις και η διάλυση των υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
- Μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται στους Ο.Τ.Α. με πολυετείς συνεχόμενες Συμβάσεις Εργασίας.
- Προσαρμογή της κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στις προτάσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.
- Να υπάρξουν μέτρα για την προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των Εργαζομένων. Τα Εργατικά Ατυχήματα αυξάνονται δραματικά. Οι Επαγγελματικές Ασθένειες θερίζουν.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Μασκαλίδης Ευστάθιος Χατζηκυριακίδης Ιωάννης