Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας απέσπασε Ειδική Διάκριση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αιμοδοσίας “Σχολεία – Γέφυρες Ζωής”, που διοργάνωσε ο οργανισμός Horizontes.
Μια ομάδα μαθητών ανέλαβε να εκπροσωπήσει το σχολείο μας, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μια σειρά από δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Στο πρώτο στάδιο, οι μαθητές γνώρισαν το θεσμό της αιμοδοσίας μέσα από μια βιωματική προσέγγιση, ανακαλύπτοντας τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος για τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών.
Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σύλλογο Αιμοδοσίας Καστοριάς, προμηθεύτηκαν το βιβλίο “Η Ιστορία της Καρδούλας για την Αιμοδοσία” της κ. Ερωφίλης Καλογιαννίδου, καθώς και το συνοδευτικό βιβλίο δραστηριοτήτων, και συμμετείχαν σε σχετικά εργαστήρια δεξιοτήτων. Μέσα από το υλικό αυτό, οι μαθητές εμβάθυναν περαιτέρω στο θέμα και ανέπτυξαν δεξιότητες συνεργασίας και δημιουργικής σκέψης.
Στο επόμενο στάδιο, η μαθήτρια Κουρκοπούλου Άννα, μέλος της ομάδας, δημιούργησε ένα κολάζ με τίτλο “Δίνω Αίμα – Χαρίζω Ζωή: Γίνομαι και εγώ ένας Ήρωας Αιμοδότης”, μεταφέροντας μέσα από την τέχνη το μήνυμα της σημασίας της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Ολοκληρώνοντας τη συμμετοχή τους, οι μαθητές συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού γνώσεων με τίτλο “Η Περιπέτεια του Μικρού Αιμοδότη”, προσφέροντας μια ευχάριστη και εκπαιδευτική προσέγγιση στην κατανόηση του θέματος.
Η διάκριση αυτή αποτελεί σημαντική αναγνώριση της προσπάθειας, της δημιουργικότητας και της ευαισθησίας των μαθητών μας και μας γεμίζει υπερηφάνεια. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας που με το έργο τους έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης.
ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ (ΣΧΟΛΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ)