Καστοριά

Η Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ Ν. Καστοριάς στη γενική συνέλευση του Ελληνικού ΔΙΚΤΥΟΥ για Άτομα με Αναπηρία

Τη Δευτέρα 28 Απριλίου η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ Ν. Καστοριάς και μέλος της Διοίκησης του ΔΙΚΤΥΟΥ, κ. Ξανθίππη Μπαλλή πήρε μέρος στις εργασίες της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Εταίρων του Ελληνικού ΔΙΚΤΥΟΥ Παρόχων Υπηρεσιών για Άτομα με Αναπηρία, όπου παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κ. Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης.
Συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την αναπηρία, τον προσωπικό βοηθό, τις στεγαστικές δομές και τη δικαστική συμπαράσταση.
Το ΔΙΚΤΥΟ εκπροσωπεί πανελλαδικά του φορείς που μεριμνούν και παρέχουν υπηρεσίες για τη σωματική και ψυχική υγεία και για τη δια βίου εκπαίδευση ανθρώπων με αναπηρίες.
Σκοπός του ΔΙΚΤΥΟΥ είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ανθρώπων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στην Ελλάδα, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις και καλές πρακτικές, σε θεσμικό και επιστημονικό επίπεδο.
Το ΔΙΚΤΥΟ είναι μέλος και έχει την υποστήριξη και πλαισίωση του Ευρωπαϊκού φορέα EASPD (European Association of Service providers for Persons with Disabilities), ο οποίος αριθμεί πάνω από 20.000 μέλη πανευρωπαϊκά.

Back to top button