ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Δράση ανάδειξε τις αθέατες ομορφιές της πόλης από την ALMA

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και το φετινό της θέμα «Το μέλλον των μουσείων σε κοινωνίες διαρκών αλλαγών», η A.L.M.A (Awakening Local Multicultural Availables), αφοσιωμένη στην κοινωνική και πολιτιστική καινοτομία, προσκαλεί την τοπική κοινωνία σε μια δράση συμμετοχικής χαρτογράφησης και πολιτιστικής αφήγησης.

Η δράση μας στοχεύει να αναδείξει τις αθέατες ομορφιές της πόλης και τις μικρές, αλλά σημαντικές ιστορίες που συνθέτουν την ταυτότητά της. Καλούμε κατοίκους και οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο μέρος, να ανακαλύψουν μαζί μας τα σημεία εκείνα που θεωρούν πολύτιμα για τη συλλογική μας μνήμη και πολιτιστική κληρονομιά.

Περιήγηση & Φωτογραφική Αποτύπωση

Η δράση περιλαμβάνει έναν περίπατο-περιήγηση στην παλιά πόλη, με αφετηρία την Πλατεία Ντολτσό και κατεύθυνση προς τη βόρεια πλευρά της πόλης (Απόζαρι). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποτυπώσουν με τη δική τους ματιά, μέσα από τον φακό της φωτογραφικής τους μηχανής ή/και του κινητού τους, τις κρυφές γωνιές και τις αθέατες πτυχές της πόλης.

Έκθεση Φωτογραφίας

Οι φωτογραφίες που θα προκύψουν από τη διαδρομή θα αποτελέσουν το υλικό για μια υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, η οποία θα φιλοξενηθεί στον προαύλιο χώρο της A.L.M.A. Η έκθεση αυτή θα λειτουργήσει ως ένα ζωντανό “λεύκωμα της πόλης”, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες να δουν την πόλη μέσα από τα μάτια των κατοίκων της.

Στόχοι της Δράσης

  • Ανάδειξη της άυλης, της υλικής & της φυσικής πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

  • Ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη δημιουργία πολιτιστικού περιεχομένου.

  • Σύνδεση της τοπικής κοινότητας μέσα από κοινές αφηγήσεις και εμπειρίες που θα συνδιαμορφωθούν.

  • Ενίσχυση της σχέσης της πόλης με τον ίδιο της τον εαυτό, μέσα από την επανεξέταση του οικείου χώρου.

Με αυτή τη δράση, οραματιζόμαστε ένα “μουσείο χωρίς τοίχους”, όπου η ίδια η πόλη γίνεται ο εκθεσιακός χώρος και οι κάτοικοί της, οι επιμελητές της ζωντανής μνήμης.

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Ντολτσό (A.L.M.A Κοιν.Σ.Επ)

Ώρα εκκίνησης: 11:00

Εκτιμώμενη διάρκεια: 2 ½ ώρες

Αριθμός συμμετεχόντων: 25

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Πληροφορίες: 6943925102 /6978541166

Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, από εφήβους μέχρι ενήλικες και μεγαλύτερους, που επιθυμούν να γνωρίσουν την πόλη μέσα από μια διαφορετική, βιωματική προσέγγιση.

 Σημαντική Ενημέρωση

Η συμμετοχική μας περιήγηση στην παλιά πόλη είναι ανοιχτή σε όλους! Ωστόσο, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της περιοχής, κάποια σημεία της διαδρομής δεν είναι προσβάσιμα με αναπηρικό αμαξίδιο.

Για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες:

✅ Θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στο πρώτο, πιο εύκολα προσβάσιμο τμήμα της διαδρομής.

✅ Η υπαίθρια φωτογραφική έκθεση που θα ακολουθήσει θα είναι πλήρως προσβάσιμη σε όλους.

🎯 Στόχος μας είναι η δράση να παραμείνει συμπεριληπτική και φιλόξενη για όλους.

📩 Αν έχετε κάποια ειδική ανάγκη ή απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!


Awakening Local Multicultural Availables 
Πλατεία Ντολτσό,Καστοριά, 52100
+30 24670 29668

Back to top button