Το Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία οφείλει να υπερασπιστεί τον σκοπό του, δηλαδή τη βελτίωση των παραμέτρων που καθορίζουν την έννοια της υγείας. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας με δίωρη στάση εργασίας έξω από το χώρο του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού με τη συμμετοχή κατοίκων, φορέων, Συλλόγων, Ενώσεων και Σωματείων του τόπου με απώτερο σκοπό την αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας και δη την άμεση στελέχωση του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού με πιστοποιημένους Διασώστες και Γιατρούς στην επείγουσα Προνοσοκομειακή φροντίδα και ΟΧΙ με Νοσηλεύτριες και Στρατιωτικούς.
Παρά, λοιπόν, τις μαζικές αντιδράσεις συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ (από τον Ιούλιο του 2023) έως και σήμερα η Π.Ν.Π. Φ.Ε.Κ. 135A/5.7.2023 και του άρθρου 66 του Ν. 5079/2023.
Για το λόγο αυτό το Σωματείο αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων σχετικά με την υποστελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με ΝΕΑ παράσταση ειρηνικής διαμαρτυρίας την Τρίτη 20 Μαΐου 2025. Χώρος συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία του Άργους Ορεστικού, πορεία μέσα από την λαϊκή αγορά και κατάληξη έξω από το Δημαρχείο του Άργους Ορεστικού.
Για άλλη μια φορά δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη μεθοδική και εσκεμμένη απαξίωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και συνεπώς και της αναποτελεσματικότητας της παροχής υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του Νομού Καστοριάς, θέτοντας τις ανθρώπινες ζωές μας σε άμεσο κίνδυνο!
Γι’ αυτό απαιτούμε:
Την άμεση άρση της στελέχωσης του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού με Νοσηλεύτριες/Νοσηλευτές και Στρατιωτικούς και την κατάργηση της Π.Ν.Π. Φ.Ε.Κ. 135Α/5.7.2023.
Την απεμπλοκή του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού από τη λειτουργία του ΕΚΑΒ.
Την άμεση στελέχωση των ασθενοφόρων με πιστοποιημένους Διασώστες και Ιατρούς.
Την μονιμοποίηση των επικουρικών συναδέλφων.
Την άμεση στελέχωση με μόνιμο Υγειονομικό Προσωπικό.
Την άρση μετακίνησης Ιατρών από Δομή σε Δομή της 3ης Υ.Π.Ε.
Καλούμε τους Τοπικούς Φορείς, Συλλόγους, Σωματεία, Ενώσεις και ΟΛΟΥΣ τους συνανθρώπους μας να συμβάλλουν στην διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων ενισχύοντας τη δράση για την ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ όλοι την Τρίτη 20 Μαΐου 2025 στην Κεντρική Πλατεία του Άργους Ορεστικού στις 11:00 π.μ..