Ελλάδα

Νάξος: Το άρωμα του νησιού σε ένα ποτήρι – Το αρωματικό απόσταγμα με ρίζες στον 19ο αιώνα

Εκτός από τα τυριά και τις πατάτες της η Νάξος είναι γνωστή και για το κίτρο. Ένα αρωματικό απόσταγμα από τα φύλλα του δέντρου της κιτριάς που παράγεται στο νησί από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η ποτοποιία Βαλληνδρά συνεχίζει μέχρι σήμερα να παράγει με τον παραδοσιακό τρόπο το αγαπημένο ηδύποτο το οποίο μάλιστα έχει χαρακτηριστεί Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης


Back to top button