Καστοριά

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Καστοριάς: Η στοχοποίηση της συναδέλφισσας και η παραπομπή της δεν είναι υπόθεση μόνο προσωπική – είναι υπόθεση όλων μας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καστοριάς εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στη συναδέλφισσα μας, που κλήθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς να παραλάβει τα έγγραφα παραπομπής της σε πειθαρχικό έλεγχο, λόγω της συμμετοχής της στην προκηρυγμένη απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση, όπως αυτή είχε αποφασιστεί από την Ολομέλεια Προέδρων της 1ης Απριλίου 2024 και είχε εξαγγελθεί από τη ΔΟΕ.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται σε μια βιομηχανία διώξεων και στοχοποίησης εκπαιδευτικών από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση. Θεωρούμε την κίνηση αυτή πρωτοφανή, άδικη και αυθαίρετη, καθώς στρέφεται ευθέως ενάντια στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Η συγκεκριμένη ενέργεια δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής και συλλογικής δράσης και στοχοποίησης των εκπαιδευτικών που επιλέγουν να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τη δημόσια εκπαίδευση και το κύρος του παιδαγωγικού τους ρόλου.

Η στοχοποίηση της συναδέλφισσας δεν είναι υπόθεση μόνο προσωπική – είναι υπόθεση όλων μας. Κανένας/Καμία μόνος/η απέναντι σε τέτοιου είδους αυταρχικές πρακτικές.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση παύση κάθε πειθαρχικής διαδικασίας.
  • Την πλήρη διασφάλιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
  • Την προστασία της συλλογικής δράσης και της ελεύθερης έκφρασης των εκπαιδευτικών από κάθε απόπειρα φίμωσης και εκφοβισμού.

Καλούμε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς να αναλογιστεί τη σοβαρότητα των ευθυνών της και να αποσύρει άμεσα τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Ο Σύλλογός μας θα σταθεί αταλάντευτα στο πλευρό κάθε συναδέλφου που διώκεται, επειδή ασκεί νόμιμα τα συνδικαλιστικά του δικαιώματα.

Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας!

 Πρέπει να διατρανώσουμε τη φωνή μας απέναντι στην αντεργατική και αντιεκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης!

Πειθαρχική δίωξη σε εκπαιδευτικό της Καστοριάς

 

 

 

Back to top button