ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Το reunion πάρτι της «Τάξης του ‘84» στην Πλαζ (σειρά φωτογραφιών – βίντεο)

Υπάρχει κάτι μοναδικό στις συναντήσεις παλιών συμμαθητών — μια επιστροφή στο χρόνο, γεμάτη μνήμες, γέλια και συγκίνηση. Είναι η ευκαιρία να ξαναβρεί κανείς πρόσωπα γνώριμα, να ξαναζωντανέψουν ιστορίες και στιγμές που σημάδεψαν τα μαθητικά χρόνια, και να ανανεωθούν δεσμοί ζωής με ανθρώπους που μοιράστηκαν τα ίδια θρανία.
Στο reunion πάρτι της «Τάξης του ‘84» στην Πλαζ συμμετείχαν συνολικά 55 συμμαθητές, μεταξύ των οποίων και 5 που ταξίδεψαν από την Αθήνα, ενώ αρκετοί φίλοι και υποστηρικτές παρευρέθηκαν για να ενισχύσουν την ιδέα και να γιορτάσουν μαζί, δίνοντας στο πάρτι έναν ανοιχτό, ενωτικό χαρακτήρα.
Την έναρξη έκανε με θεαματικό τρόπο ο Γιάννης Τζουμάνης, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή είσοδο από τη λίμνη, μέσα σε κρότους και καπνογόνα, δίνοντας τον τόνο για τη βραδιά.
Μια ξεχωριστή στιγμή ήταν η παρουσίαση του τραγουδιού που γράφτηκε ειδικά για την περίσταση. Με στίχους του Αθανάσιου Ζγκάφα και μουσική του Κώστα Τζαβέλλα, τραγούδι είναι αφιερωμένο σε όλους τους συμμαθητές, αποφοίτους της Καστοριάς του 1984 και ιδιαιτέρως σε εκείνους που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή. Ένα μουσικό αφιέρωμα γεμάτο μνήμη, συγκίνηση και νοσταλγία, που άγγιξε βαθιά όλους όσοι παρευρέθηκαν.
Τη διοργάνωση είχε αναλάβει η επιτροπή συντονισμού των αποφοίτων του 1984, που απαρτίζεται από τους Χρήστο Τζήμα, Βούλα Πέτρα, Στεφανία Σιωπή, Άννα Κασάπη και Θεοδώρα Παρίσι, ενώ τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό είχε επιμεληθεί η Δωροθέα Χαρίτωνος.
Ενεργή και ουσιαστική ήταν επίσης η συμμετοχή των Αλέκας Σουκαλοπούλου, Φωτεινής Κοκκινοπούλου, Δημήτρη Κορεντζίδη, Πέτρου Τόσκου, Άρτεμις Θεοδώρου,Νίκου Νικολάου,Τάσος Κρανιάς και Ντίνας Πουλάκου, Χρήστος Γκετσιδης και συμβάλλοντας στην επιτυχία της βραδιάς.

«Καστοριά ’84»
Παραλία Καστοριάς φώτα νέον
Επανένωση της τάξης τόσο ενθουσιασμένη
Τριάντα εννέα χρόνια, καρδιές που χτυπούν
Τσικνοπέμπτη, χορός και γέλιο

Γνώριμα πρόσωπα, κάποια άλλα έχουν αλλάξει.
Αγκαλιές και γέλια, ανανεωμένες ψυχές
Ιστορίες του παρελθόντος, χαρές και πόνοι
Μοιράζομαι στιγμές, κάτω από τα πολύχρωμα αστέρια

Καστοριά ’84, αξέχαστη ανάμνηση
Στη χρυσή παραλία μια συνάντηση που δεν μοιάζει με καμία άλλη
Τα χρόνια πέρασαν, αλλά η φιλία παραμένει ίδια
Γιορτάζοντας τη ζωή σε αυτό το μαγικό μέρος

Η μουσική παίζει, τα σώματα κινούνται
στους ρυθμούς του καλοκαιριού, τα κύματα ανεβαίνουν
Στην υγειά της ζωής, στις στιγμές που ζήσαμε
Στην αιώνια φιλία, που δεν χάθηκε ποτέ

Καστοριά ’84, αξέχαστη ανάμνηση
Στη χρυσή παραλία μια συνάντηση που δεν μοιάζει με καμία άλλη
Τα χρόνια πέρασαν, αλλά η φιλία παραμένει ίδια
Γιορτάζοντας τη ζωή σε αυτό το μαγικό μέρος

Ο χρόνος πέρασε, αλλά το πνεύμα παραμένει
Η ουσία της τάξης, πάντα υπερισχύει
Ενωμένοι από το παρελθόν, κοιτάζοντας το μέλλον
Με ζωντανή ελπίδα, σε έναν πιο αγνό κόσμο

Καστοριά ’84, αξέχαστη ανάμνηση
Στη χρυσή παραλία μια συνάντηση που δεν μοιάζει με καμία άλλη
Τα χρόνια πέρασαν, αλλά η φιλία παραμένει ίδια
Γιορτάζοντας τη ζωή σε αυτό το μαγικό μέρος

Η νύχτα τελειώνει, ο ήλιος αρχίζει να λάμπει
Με την υπόσχεση να συναντηθούμε ξανά
Στην παραλία Καστοριάς με γεμάτη καρδιά
Της χαράς και της φιλίας, ένα αιώνιο συναίσθημα


 

Back to top button