Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Οι Lemon Skates για την εκδήλωση στο Άργος Ορεστικό (φωτογραφίες)


Με μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 9 Μαΐου η πρώτη από κοινού δράσης της Φεμινιστικής Συλλογικότητας Άργους Ορεστικού Femmess και της κοινότητας Λέμον. Η εκδήλωση αυτή ξεπρόβαλε σαν αχτίδα φωτός μέσα στο γκρίζο τοπίο που επικρατούσε, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Με κόντρα τον καιρό, δεκάδες άτομα κατέφθασαν από νωρίς στον προαύλιο χώρο του Γενικού Λυκείου Άργους Ορεστικού. Η αίθουσα γέμισε από υπέροχους ανθρώπους και ακολούθησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από την επανοικειοποίηση των δημοσίων χώρων και τους ασφαλείς χώρους μέσα από την street και φεμινιστική οπτική.
Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στο νέο skatepark της πόλης. Η κοινωνία του Άργους Ορεστικού μας υποδέχθηκε θερμά και ο χώρος δεν άργησε να γεμίσει από άτομα κάθε ηλικίας, δημιουργώντας ένα μοναδικό κλίμα. Άλλα παιδιά με μαρκαδόρους στα χέρια να αλλάζουν την «Guernica» του Picasso σε μια πολύχρωμη street χειραφετική εικόνα και άλλα στο workshop για τα extreme sports, να μαθαίνουν τα πρώτα τους κόλπα. Και ο υπόλοιπος κόσμος να απολαμβάνει και να αλληλεπιδρά μαζί μας σε όλο αυτό. Τελικά, η έντονη βροχή έβαλε ένα πιο γρήγορο τέλος σε αυτή την -κατά τα άλλα- υπέροχη και πρωτοποριακή εκδήλωση. Προτού αποχωρήσουμε από το πάρκο, το συλλογικό καλλιτεχνικό έργο υψώθηκε συμβολικά και χάρισε μια μοναδική εικόνα. Μία εικόνα ελπίδας, μία εικόνα συγκίνησης, μία εικόνα που μας γέμισε με δύναμη να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι. Για τον αγώνα που δίνουμε, ώστε στους δρόμους του Άργους και της Καστοριάς να πνέει ένας άνεμος ασφάλειας, ελευθερίας, ισότητας, συμπερίληψης και αλληλεγγύης. Έτσι ονειρευόμαστε την περιοχή μας…
Ευχαριστούμε τον @sniks.snaks__ για τις μουσικές επιλογές, καθώς και τους @psy.non, @i_am_a_little_sincere και @_rafailoooosss_ για την φωτογραφική κάλυψη του event.
Ευχαριστούμε τα μέλη του ΕΤΑΚ Καστοριάς που φρόντισαν για την ασφάλεια των παρευρισκομένων. Ευχαριστούμε τον Δήμο Άργους Ορεστικού για την παραχώρηση των χώρων και τους κυρίους, Κώστα και Πασχάλη για την τεχνική υποστήριξη, Τέλος, ευχαριστούμε πολύ όλ@ εσάς για την αγάπη που δείξατε.
LEM-MESS, συνεχίζουμε μαζί.
Η δράση μας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος: “Not Just a Private Issue” το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης της ΕΕ και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης.
Lemon Skates 

Back to top button