Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ας σταματήσει η παραφιλολογία: Τι πραγματικά συνέβη στο τροχαίο με την αρκούδα

Το παρήγορο είναι ότι οι επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκαν σωματικά, ψυχικά όμως…

Μετά το προχθεσινό ατύχημα σύγκρουσης αυτοκινήτου και αρκούδας πολλά ενημερωτικά σάιτ και τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας αναπαρήγαγαν την είδηση.

Βαρύγδουποι τίτλοι, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, γενικόλογες αναφορές και ακατάσχετη ευαισθησία για την άτυχη αρκούδα που έχασε την ζωή της. Όλες οι αναφορές εστιάστηκαν στον ¨κακό¨ οδηγό που έτρεχε και σκότωσε την αρκούδα!!!

Καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι η ταχύτητα του αυτοκινήτου ήταν χαμηλή γιατί μόλις είχε ξεκινήσει από το σημείο που ο οδηγός παρέλαβε τον γιο του . Δυστυχώς πολλές ανακρίβειες ειπώθηκαν , το ζώο πετάχτηκε μπροστά στο αυτοκίνητο αιφνιδιάζοντας τον οδηγό και με είκοσι να πήγαινε η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη .

Κανείς δεν εστίασε στο γεγονός ότι οι αρκούδες πλέον στην περιοχή μας έχουν αυξηθεί σε επικίνδυνο βαθμό. Κανείς δεν ανέφερε ότι υπάρχει τεράστια αύξηση του πληθυσμού της αρκούδας και απειλείται η κοινωνικό οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής της Καστοριάς.

Πέρα όμως από αυτό κανείς δεν επεσήμανε ότι μέσα στο αυτοκίνητο ήταν και ανήλικο άτομο , το οποίο υπέστη τρομακτικό σοκ . Κανείς δεν ανέφερε ότι δεν παρασχέθηκε από την Πολιτεία ψυχολογική στήριξη στο ανήλικο άτομο. Ευτυχώς που δεν είχε μεγάλη ταχύτητα γιατί αν είχε, τα αποτελέσματα της σύγκρουσης θα ήταν τελείως διαφορετικά έως και οδυνηρά . Το αυτοκίνητο θα έβγαινε εκτός δρόμου …η ζημιά στο αυτοκίνητο θα ήταν τέτοια που θα τραυμάτιζε τους επιβαίνοντες δεν ξέρουμε σε ποιον βαθμό .

Ας σταματήσει η παραφιλολογία και η θεωρία του καναπέ .

Το παρήγορο είναι ότι τελικά δεν τραυματίστηκαν σωματικά . Ψυχολογικά όμως υπέστησαν τεράστιο σοκ που με την πάροδο του χρόνου θα το ξεπεράσουν, τουλάχιστον το ανήλικο άτομο .

Δόθηκε βαρύτητα στον θάνατο της αρκούδας (σίγουρα κρίμα στο ζώο) και παραβλέψαν το ψυχολογικό σοκ των επιβαινόντων ( αφού δεν τραυματίστηκαν ) και της μεγάλης ζημιάς του αυτοκινήτου .

Ποιος θα τους αποζημιώσει για τις υλικές και ψυχολογικές βλάβες;;; Κανείς!!!

Έχουμε περάσει νομίζω στην αντίπερα όχθη !!!

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος στο ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Δεν ζούμε μαζί με την αρκούδα!!

Τροχαίο με θύμα αρκούδα 300 κιλών στον δρόμο Μεσοποταμία – Καλοχώρι (φωτο – βίντεο)

 

 

 

 

Back to top button