ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

«Το ψυχικό σθένος στη ζωή και τον αθλητισμό» με τον Κορησιώτη Δρ. Νίκου Γεωργιάδη

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «το ψυχικό σθένος στη ζωή και τον αθλητισμό».

Η εκδήλωση έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Καστοριάς με τη συμμετοχή αθλητών ηλικιών 12-18 ετών, προπονητών και γονέων του συλλόγου μας. Ομιλητής στην ημερίδα και υπεύθυνος του προγράμματος, που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα είναι ο διακεκριμένος αθλητικός ψυχολόγος Δρ. Νίκος Γεωργιάδης ο οποίος αναφέρθηκε σε πολλά θέματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι αθλητές, οι προπονητές αλλά και οι γονείς. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε λεπτομερώς στις σχέσεις εμπιστοσύνης που πρέπει να αναπτύσσονται μεταξύ αθλητών και προπονητή, στην αρμονική συνεργασία αθλητή-προπονητή-γονέα και στην ποιότητα & συγκέντρωση τόσο στο διάβασμα όσο και στην προπόνηση. Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του σχετικά με την αυτογνωσία, την θέσπιση στόχων καθώς και για την καθημερινή οργάνωση ώστε να επιτευχθούν επιτυχώς οι στόχοι. Με τον τρόπο αυτό έδωσε τη συνταγή της επιτυχίας για την ψυχική υγεία των αθλητών και των γονέων, αναφερόμενος στους παράγοντες που συμβάλλουν τα μέγιστα στην απόδοση στον αθλητισμό αλλά και στα μαθήματα.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι άκουσαν με μεγάλη προσοχή τα λόγια του Δρ. Νίκου Γεωργιάδη ο οποίος αξίζει να αναφερθεί ότι υπήρξε αθλητής μπάσκετ και η καταγωγή του είναι από την Κορησό Καστοριάς. Να αναφέρουμε ότι στην ημερίδα συμμετείχε και η ακαδημία πετοσφαίρισης Καστοριάς (Volley).

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους αθλητές, τους προπονητές και τους γονείς του συλλόγου μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παραβρέθηκαν στην πολύ εποικοδομητική ημερίδα. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Δρ. Νίκο Γεωργιάδη που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του συλλόγου μας με την παρουσία του στην Καστοριά και συγχαίρουμε θερμά τόσο τον ίδιο για τις πολύτιμες συμβουλές που έδωσε όσο και στους διοργανωτές του προγράμματος «Empower Forward by stoiximan Giannis Antentokoumbo».

Α.Σ. Καστοριάς

Back to top button