Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Βογατσικό: Παιδικές κατασκηνώσεις όπως… παλιά στη δροσιά του βουνού

Οι εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς προσφέρουν ανάσα δροσιάς για εκατοντάδες μικρά παιδιά τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης



Οι κατασκηνώσεις ανήκουν στον δήμο Άργους Ορεστικού αλλά παραχωρούνται κάθε χρόνο στην Ιερά Μητρόπολη γι’ αυτή την όμορφη διοργάνωση.

Ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης, πατήρ Στέφανος Σχοινάς μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», τονίζοντας πως διοργανώνονται κάθε χρόνο τέσσερις κατασκηνωτικές περίοδοι, με αυτή, που διανύουμε τώρα να είναι η δεύτερη, στην οποία συμμετέχουν κορίτσια 4ης, 5ης και 6ης Δημοτικού. «Είναι γύρω στα 45 παιδιά με τα στελέχη, μαζί με τον πατέρα Χρήστο Μεσημέρη και την πρεσβυτέρα Αναστασία, οι οποίοι έχουν αναλάβει όλη την προετοιμασία, τον φόρτο και τον κόπο της διοργάνωσης για τις δύο πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους των κοριτσιών», τόνισε χαρακτηριστικά ο πατήρ Στέφανος.

«Η κατασκήνωση είναι εκκλησιαστική και έχει σκοπό τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στην εκκλησία, να μάθουν περισσότερα πράγματα για την Πίστη μας, την παράδοσή μας αλλά δεν μένουμε μόνο σε αυτό. Ο περισσότερος χρόνος είναι χρόνος διασκέδασης, έχει πολλές αθλοπαιδιές και παιχνίδια από το πρωί μέχρι το βράδυ», σχολίασε επίσης.

ertnews.gr

Back to top button