Καστοριά

Καστοριά: Παραλίγο θύμα απάτης 80χρονη – Την έσωσε η κόρη της

Έγκαιρα αντιλήφθηκε η κόρη μιας 80χρονης γυναίκας στην Καστοριά, ότι η μητέρα της ακολουθούσε τηλεφωνικές οδηγίες που της έδινε ένας άγνωστος απατεώνας για να παραδώσει 3.000 ευρώ.

Ο δράστης είχε τηλεφωνήσει το μεσημέρι της Τετάρτης 11/7 στην ηλικιωμένη παριστάνοντας τον γιατρό και της είχε πει ότι η κόρη της χρειαζόταν τα χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Η ηλικιωμένη άκουσε τη φωνή μιας γυναίκας που παρίστανε το παιδί της και της ζητούσε να πληρώσει κι έτσι συμφώνησε να συναντήσει τον “εισπράκτορα” για να του δώσει τα χρήματα.

Όμως, στον δρόμο είδε μπροστά της σώα και αβλαβή την… κόρη της, που ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία. Έτσι, οι άνδρες της Ασφάλειας οργάνωσαν επιχείρηση, εντόπισαν τον 37χρονο Έλληνα στο σημείο όπου θα παραλάμβανε τα χρήματα και του πέρασαν χειροπέδες.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι, με τον ίδιο τρόπο, οι δράστες είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν και την 1η Ιουλίου έναν 84χρονο στην πόλη της Καστοριάς, από τον οποίο απέσπασαν χρήματα, λίρες και πεντόλιρα.

Ο “εισπράκτορας” οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του και των δύο αγνώστων συνεργών του για εγκληματική οργάνωση και απάτη κατά συναυτουργία. Η Ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση του υποτιθέμενου γιατρού και της γυναίκας και την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες απάτες.

eleftherostypos.gr

 

 

Back to top button