Κοζάνη

ΚΔΑΠ ΑμεΑ «ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ» Νεάπολης Κοζάνης: Ξεκίνησαν οι προεγγραφές για την περίοδο 2024-2025

Αγαπητοί συμπολίτες,

έχουν ήδη αρχίσει οι προεγγραφές για τη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης για την περίοδο 2024-2025.

To ΚΔΑΠ ΑμεΑ «ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ» Νεάπολης Κοζάνης είναι μέλος του ομώνυμου Δικτύου Δομών Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία στη Δυτική Μακεδονία. Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του οικισμού, στεγάζεται σε χώρο 300 τ.μ., κατάλληλα διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο για την ολόπλευρη κάλυψη των αναγκών των ωφελούμενών του. Προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πρωινή και απογευματινή βάρδια, σε συνολικά 50 άτομα, και είναι στελεχωμένο  με έμπειρους και εξειδικευμένους εκπαιδευτές για την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών  προς τα άτομα που φιλοξενεί. Η καθημερινή εκπαίδευση πραγματοποιείται σε κυκλικό μοντέλο προγράμματος, με ατομικές και ομαδικές συνεδρίες,  ώστε οι ωφελούμενοι καθημερινά να απολαμβάνουν την μέγιστη προσφορά του Κέντρου.

Για τη Διοίκηση και το προσωπικό, για όλους εμάς, ο κάθε ωφελούμενος δεν είναι ένας κωδικός, αλλά ένας ισότιμος συνάνθρωπός μας, που πρέπει να έχει όλες τις ευκαιρίες, για να εξελιχθεί και να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Η σχετικά μικρή δυναμικότητα της Δομής μας είναι επιλογή μας. Εγγυάται και διασφαλίζει την καθημερινή ουσιαστική  επαφή με τον καθένα από τους  ωφελούμενους και τις  οικογένειές τους, την ανάπτυξη υγειών και άρτιων  διαπροσωπικών σχέσεων,  που βασίζονται στην εμπιστοσύνη, στην  ειλικρίνεια,  στην άριστη  συνεργασία και στην υποστήριξη σε κάθε δυσκολία. Δίνει τη δυνατότητα στον κάθε εκπαιδευτή να ασχοληθεί – με την τακτικότητα, συχνότητα και διάρκεια που απαιτείται-,  προκειμένου να επιτευχθούν στόχοι σημαντικοί για την εξέλιξη του κάθε ωφελούμενου, αλλά και να είναι πάντα παρόν και πραγματικά υποστηρικτικός σε κάθε δυσκολία. Το οικείο και ζεστό κλίμα σε συνδυασμό με την εξατομικευμένη και επιστημονικά υποστηριζόμενη προσέγγιση του κάθε ωφελούμενου, οδηγεί στην εξέλιξη και τη θεαματική πρόοδο των ωφελούμενών μας.

Back to top button