ΑγροτικάΚαστοριάΝεστόριο

Κομνηνάδες: Ο αμπελώνας που φιλοξενεί πρωτότυπες εκδηλώσεις για το κρασί

Το χωριό Κομνηνάδες Καστοριάς βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Εκεί ο κ. Κώστας Καπουργάς μαζί με τον συνέταιρό του κ. Χαϊτίδη, ανέλαβαν και αναπαλαίωσαν μια παλιά αγροικία με στόχο να δημιουργήσουν ένα πολυθεματικό χώρο πολιτισμού και να φέρουν τον κόσμο κοντά στο κρασί που παράγουν οι ίδιοι.
Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης



Ο οινοποιός Κωνσταντίνος Καπουργάς, μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για όσα μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες με επίκεντρο το κρασί.

«Το ’28 χτίστηκαν όλα αυτά τα κτίρια, τα είχε χτίσει ο παππούς Αβραάμ και όλο το εγχείρημα, το ονομάζουμε «ο κήπος του Αβραάμ», ξεκίνησε το 2014. Τότε φυτέψαμε τον πρώτο αμπελώνα, μαζί με τον Ανέστη Χαϊτίδη, φίλος μου που έδωσε την ιδέα να αναβιώσουμε τον αμπελώνα του παππού, ο οποίος ήταν οινοποιός. Ξεκινήσαμε αυτή την αναβίωση και εδώ και δύο χρόνια ξεκινήσαμε να κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις με στόχο να φέρουμε τον κόσμο κοντά στο κρασί. Έχουμε και ξινόμαυρο, έχουμε βάλει και άλλες ποικιλίες. Κάνουμε βραδιές, προσπαθούμε να συνδυάσουμε γεύσεις, φαγητό με το κρασί και μουσικο-οινικές βραδιές, μια σειρά εκδηλώσεων που κάνουμε κάθε χρόνο. Όπως και φέτος, ξεκινάμε σήμερα που θα έχουμε μια τέτοια βραδιά», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στον χώρο φιλοξενούνται και εκθέσεις, όπου μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν εικαστικά έργα.

ertnews.gr

Η Ρούλα και η Μπάντα της στον “Κήπο του Αβραάμ”

 

Back to top button