Ελλάδα

Ριζότο με πέστο βασιλικού

Ο Πέτρος Συρίγος μάς ετοιμάζει ριζότο με πέστο βασιλικού!

Για το ριζότο θα χρειαστούμε:
270 γρ. ρύζι Arborio
60 ml λευκό κρασί
1 λευκό κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
40 γρ. βούτυρο παγωμένο
120 γρ. παρμεζάνα
2 κύβοι ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πέστο:
200 γρ. ματσάκια πλατύφυλλο βασιλικό
100 γρ. κουκουνάρι
120 γρ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κτ.γ. χυμό λεμόνι
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κ.τ.γ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Back to top button