ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Με τους Banda Entopica το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Καστοριά!

Το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» , με σύνθημά  “Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο, το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός”, στέλνει το μαχητικό και αισιόδοξο μήνυμα ότι οι λαοί δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης.

Το Σάββατο 31 Αυγούστου, η πλατεία Απόζαρι , στις 20.00,  στην Καστοριά  θα γίνει σημείο συνάντησης για δεκάδες λαού και νεολαίας που δεν “βολεύονται” στα σκοτάδια. Που άναψαν με τον αγώνα, τη σκέψη και τη στάση τους νέες σπίθες αγώνα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ  θα περιλαμβάνει :

  • Συναυλία με τους «Banda Entopica» 
  • Αφιέρωμα στο «Προσφυγικό – Ποντιακό τραγούδι με τον Ιορδάνη Σιαπέρδα»
  • Πολιτική ομιλία θα γίνει από τον Ανδρεά Κοράκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. 

Στον χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» , έκθεση για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρας, αντέχει στον χρόνο και αναβαθμίζεται συνεχώς, γιατί είναι εικόνα της κοινωνίας της πραγματικής ελευθερίας – του Σοσιαλισμού. Γιατί χτίζεται κάθε χρόνο με τα πιο σίγουρα υλικά: την ανιδιοτέλεια, το μεράκι, τη δημιουργικότητα και τα όνειρα της νεολαίας για μια ζωή απαλλαγμένη από εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Η ανατροπή του καπιταλισμού και η πάλη για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού σε κάθε χώρα είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για έξοδο από την βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος.

 

 

Back to top button