Καστοριά

Στη Βουλή έφτασε το ζήτημα της μετακίνησης της Καστοριανής παιδιάτρου Βασιλικής Χατζοπούλου

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, με αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, το ζήτημα της μετακίνησης της παιδιάτρου Βασιλικής Χατζοπούλου, μετά την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Καστοριάς.

Σε αυτή, πιο συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για πρόθεση της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ να μετακινήσει την εν λόγω παιδίατρο, η οποία καλύπτει την περιοχή, ώστε να καλύψει εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Αναφέρεται, ακόμη, ότι η παιδίατρος έχει μετακινηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν, και στους τρεις υγειονομικούς σχηματισμούς του νομού Καστοριάς, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε πάνω από 17.990 ασθενείς, καλύπτοντας έτσι τα κενά της έλλειψης παιδιάτρων.

Όπως προσθέτει το Σωματείο Εργαζομένων, η ανεκτίμητη συμβολή της παιδιάτρου στην υγεία των παιδιών και εφήβων χαίρει εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας, η οποία δηλώνει την  αντίθεσή της σε κάθε σκέψη ή εντολή μετακίνησής της.

Με την αναφορά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ζητά από το Υπουργείο να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το πως προτίθεται να κινηθεί για την επίλυση του ζητήματος.

Καστοριά: Καταγγελία για την πρόθεση μετακίνησης της παιδιάτρου Βασιλικής Χατζοπούλου στην Πτολεμαϊδα

 

Back to top button