Καστοριά

Ευχαριστήριο του Γηροκομείου Καστοριάς

Σε κλίμα αισιοδοξίας, την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Γηροκομείο Λαζάρου και Αθηνάς Ρίζου, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Βελτίωση της εισόδου και των υποδομών του Γηροκομείου Καστοριάς για τα ΑμεΑ», προϋπολογισμού 180.000,00€.

Με κοινό στόχο την ανάπτυξη των απαραίτητων κοινωνικών υποδομών της περιοχής, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σεβασμιώτατος κ.κ. Καλλίνικος, Μητροπολίτης Καστορίας και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Αμανατίδης υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση του έργου, παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλου, Περιφερειακών Συμβούλων, μελών του Δ.Σ. και της διευθύντριας του Ιδρύματος, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών της Π.Ε. Καστοριάς.

Το έργο θα βελτιώσει την πρόσβαση των οχημάτων και του κοινού στο Γηροκομείο Καστοριάς, ενώ στα πλαίσια του έργου, θα γίνουν και όλες οι απαιτούμενες εργασίες ώστε το Γηροκομείο να πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που απαιτούνται, για την λειτουργία των Κέντρων Φροντίδας Ηλικιωμένων καθώς και τα ΑμεΑ. Με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εργασιών το Ίδρυμα θα μπορεί να προβεί στην έκδοση οριστική άδειας λειτουργίας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σεβασμιότατος κ.κ. Καλλίνικος, Μητροπολίτης Καστορίας και τα μέλη του Δ.Σ. θα ήθελαν να εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους για την άμεση ανταπόκριση της νέας Περιφερειακής Αρχής και την ουσιαστική έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Αμανατίδη, στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Καστοριάς που συνετέλεσαν στη σύνταξη των απαραίτητων μελετών και της προγραμματικής σύμβασης. Επίσης, ευχαριστίες αναλογούν στον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Πέτρο Τόσκο σε προηγούμενο χρόνο συνεισέφεραν τα μέγιστα στις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες προετοιμασίας του φακέλου του Γηροκομείου.

Back to top button