ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Η ενημερωτική συνάντηση για την πανώλη στον Γέρμα (φωτο)

ενημερωτική συνάντηση_Πανώλη_Γέρμα

Στον Γέρμα του Δήμου Άργους Ορεστικού συνεχίστηκαν σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουλίου, οι ενημερωτικές συναντήσεις για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών, οι οποίες πραγματοποιούνται με μέριμνα του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλη Χαρούμενου σε συνεργασία με  την υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Τα στελέχη της κτηνιατρικής Καστοριάς Χρήστος Δαμιανού και  Χρήστος Αβραμίδης ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την ασθένεια της πανώλης, για τα συμπτώματα που εμφανίζουν τα προσβεβλημένα ζώα, καθώς και για τις ενέργειες που πρέπει να προβούν οι κτηνοτρόφοι για να προστατεύσουν τα κοπάδια τους.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια μεταδοτική ασθένεια που προσβάλλει κυρίως αίγες, πρόβατα και άγρια μικρά μηρυκαστικά, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς οι άνθρωποι δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Ο κύκλος των ενημερώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ολοκληρώνεται, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 στις 11:00 π.μ., στην Αίθουσα του Κ.Π.Ε Καστοριάς (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης).

ενημερωτική συνάντηση_Πανώλη_Γέρμα ενημερωτική συνάντηση_Πανώλη_Γέρμα

Back to top button