ΑθλητικάΚαστοριάΚόσμος

Ο Τζιάνι Ποστιλιόνε για τη συμμετοχή των 4 ελληνικών πληρωμάτων στην Ολυμπιακή ρεγκατα του Παρισιού

Ο Τεχνικός σύμβουλος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Τζιάνι Ποστιλιόνε λίγο πριν την αναχώρηση της Ολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι μίλησε εφ όλης της ύλης για την συμμετοχή των τεσσάρων ελληνικών πληρωμάτων στην Ολυμπιακή ρεγκατα του Παρισιού
Περιληπτικά τα όσα δήλωσε και όλη του η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί
-Πρώτα απ’ όλα είμαι περίεργος Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δουλέψαμε καλά σε ψηλό επίπεδο και με τον στέφανο και η Δίκωπος των κοριτσιών έκανε καλές εμφανίσεις πέρυσι στο παγκόσμιο στο Βελιγράδι Καταφέραμε να προκρίνουμε τα δυο δίπλα ελαφρών που βρέθηκαν κοντά στα πρώτα πληρώματα που ήταν Ολυμπιονίκες Όποτε είμαστε στο παιχνίδι. Σίγουρα είμαστε μέσα στο παιχνίδι. Υπάρχει ενθουσιασμός δουλέψαμε καλά και πλέον επικεντρωνόμαστε στις μικρές λεπτομέρειες.
-Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας είδαμε περισσότερο μέσα στην κούρσα πως θα ξεκινήσουμε με ταχύτητα χωρίς να χάσουμε ενέργεια , να κρατήσουμε ένα καλό ρυθμό και στο τέλος της κούρσας να πάμε με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα.
-Το διπλό ελαφρύ των γυναικών αποτελείται από ένα πολύ νεαρό κορίτσι μόλις 19 χρόνων που ελπίζω να μην το πιέσει το περιβάλλον της συγγενείς και φίλοι γιατί πρέπει να είναι ήρεμη-χαλαρή και συγκεντρωμένη.Η ζωή είναι μια ενήλικη αθλήτρια ξέρει τι να κάνει έχει μαχητικό χαρακτήρα αλλά ξέρει να τον κοντρολάρει. Άρα θεωρώ ότι έχουν ένα καλό συνδυασμό και μπορούν να φέρουν καλά αποτελέσματα.
-Στο διπλό ελαφρύ των ανδρών ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου περίμενε πολλά χρόνια να πάει στους Ολυμπιακούς βρήκε τώρα τον ιδανικό συναθλητή τον Πέτρο Γκαϊδατζή Ήταν μαζί και το 2019 αλλά ο Γκαϊδατζής ήταν ένας άλλος Γκαϊδατζής. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολυ ανταγωνιστικοί και θα παλέψουν να βρεθούν πρώτα στον τελικό και μετά για ένα μετάλλιο.
-Επίσης η δίκωπος των γυναικών που μπορεί να μην έχει τα σωματικά προσόντα που έχουν τα βαριά πληρώματα αλλά με βάση το χαρακτήρα τους η κάθε μια έχει 2 μέτρα μπόι άρα η Ευαγγελία μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα από όσα δείχνει η σωματική της διάπλαση Η Χριστίνα είναι πολύ καλή σπρίντερ έχει εμπειρία στη δίκωπο που μπορεί να βοηθήσει τη βάρκα πολύ.Και οι δυο έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο το τελευταίο διάστημα και περιμένω να συνεχίσουν και στο Παρίσι.
-Τέλος έχουμε τον Στέφανο που είναι στο κλαμπ των έξι πληρωμάτων τελικού όλα πολύ δυνατά Η κούρσα θα είναι σκληρή κι αν θες να είσαι στα μετάλλια θα πρέπει να παλέψεις ως το τέλος. Ο Στεφανος είναι έτοιμος
-Βλέπω την Ολυμπιακή ρεγκατα σαν το Τενις. Στο Τενις έχεις διαφορετικές επιφάνειες Για αυτό το στίβο στο Παρίσι περιμένω να είναι πολύ γρήγορος με αρκετό αέρα συνθήκες που ευνοούν τους αθλητές μας. Έχουμε προετοιμαστεί ωστόσο να αντιμετωπίσουμε και άλλες συνθήκες γιατί αν θες να γίνεις ολυμπιονίκης πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε συνθήκη.
-Αν ρωτήσετε όλους τους αγωνιζόμενους θέλουν να κερδίσουν μετάλλιο Κι εμείς αυτό θελουμε Πάμε όμως βήμα βήμα. Αν βρεθούμε στον τελικό θα διεκδικήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας ένα μετάλλιο .

Back to top button