Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Η λειψυδρία στην Καστοριά (βίντεο)

Δυστυχώς η αλόγιστη χρήση νερού για περιττές ανάγκες που δημιουργήσαμε εξαντλεί τον υδροφόρο ορίζοντα πέρα από το κρίσιμο όριο του , με την κλιματική αλλαγή και τις αυξανόμενες θερμοκρασίες έχουμε μεγάλη εξάτμιση που οδηγεί σε ραγδαίες βροχοπτώσεις με διαφορετικές χρονικές στιγμές αλλά και πλημμυρικά φαινόμενα .
Η παρατεταμένη λειψυδρία έχει μειώσει την παροχή των ρεμάτων με αποτέλεσμα να μην φτάνει στα ποτάμια και στους ταμιευτήρες σταγόνα νερού !
Είναι ορατές η επιπτώσεις που μπορεί να έχουμε αν δεν υπάρχουν βροχοπτώσεις στους επόμενους μήνες , ειδικά ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που παρουσιάζει τα μεγαλύτερα και εντονότερα φαινόμενα λειψυδρίας τότε θα δούμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που άφησε αυτή η χρονιά .
Στην κοίτη ενός ποταμού στις όχθες και στις παραποτάμιες περιοχές συνυπάρχουν δεκάδες είδη ( ψαριά ,αμφίβια ,ερπετά , θηλάστηκα , πτηνά ) που είναι άμεσα εξαρτώμενα απ΄ το νερό για τις φυσικές τους ανάγκες .
Μπορούμε να κατανοήσουμε λοιπόν ότι το υδάτινο απόθεμα δεν είναι προνόμιο ιδιοκτησίας του ανθρώπινου είδους σε αλόγιστες χρήσεις , αλλά στην διαχείριση λελογισμένων ενεργειών με σεβασμό και προς τους συγκατοίκους μας ….
Νίκος Παναγιωτόπουλος
Βίντεο: Γέφυρα Αλιάκμονα περιοχή Μεσοποταμίας

Βίντεο: Φράγμα Βασιλειάδας, περιοχή Μελισσοτόπου

 

Back to top button