ΑγροτικάΚαστοριά

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Στηρίζουμε τους 12 αγρότες-κτηνοτρόφους της Καστοριάς που κλήθηκαν σε προανάκριση

Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως το μπαράζ διώξεων εκπαιδευτικών και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που έφτασε μέχρι και στο σημείο της πειθαρχικής δίωξης συναδέλφου για τη δημόσια διατύπωση άποψης στο διαδίκτυο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με πειθαρχικές διώξεις, εκδικητικές απολύσεις και έκδοση απειλητικών εγκυκλίων, εκτός του χώρου της εκπαίδευσης έχει επεκταθεί και στο χώρο της υγείας αλλά και γενικότερα του Δημοσίου. Δυστυχώς βλέπουμε ότι σε αυτό το πλαίσιο έχουν ενταχθεί πλέον και οι αγωνιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Δώδεκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καστοριάς καλούνται σε προανακριτική έρευνα για τον αποκλεισμό του Τελωνείου Καστοριάς τον Φλεβάρη του 2024, με την κατηγορία της διατάραξης της λειτουργίας του Τελωνείου Καστοριάς με βάση το Άρθρο 168/2. Ο αποκλεισμός του Τελωνείου Καστοριάς ήταν ενταγμένος στο πλαίσιο των μαζικών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι Γ.Σ των αγροτών/κτηνοτρόφων για την ικανοποίηση μίας σειράς αιτημάτων που αφορούσαν έργα υποδομών, μείωση κόστους παραγωγής, στελέχωση δομών κ.ά. αλλά και την ανάδειξη προβλημάτων όπως αυτό των περίφημων “ελληνοποιήσεων” τα αποτελέσματα του οποίου γινόμαστε μάρτυρες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης στην εφαρμοζόμενη πολιτική της. Χρέος μας είναι να κινητοποιηθούμε μαζικά ενάντια στις πολιτικές που συνθλίβουν τα δικαιώματά μας, ενάντια στο κλίμα διώξεων και τρομοκρατίας.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς στηρίζει τους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους που καλούνται σε προανακριτική έρευνα και απαιτεί:

  • να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία προανάκρισης.
  • καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
  • καμία δίωξη στους αγωνιζόμενους αγρότες – κτηνοτρόφους.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών – κτηνοτρόφων.

Κανένας εργαζόμενος μόνος, καμία εργαζόμενη μόνη!

Οι απολύσεις, οι διώξεις και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν

Back to top button