Καστοριά

Απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου Γρηγόρη Χάτσιου στην καταγγελία της Βασιλικής Ρώμα

Σε απάντηση της δημοσιευθείσας καταγγελίας της Ιατρού κ. Ρώμα Βασιλικής, με βαθμό Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (MTN) του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς εναντίον μου, ως Διοικητή του Γ.Ν. Καστοριάς και προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρω τα κάτωθι:
Η κ. Ρώμα Βασιλική είχε ορισθεί ως επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Καστοριάς με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 11765/21-9-22 απόφαση μου ως Διοικητή (και όχι όπως ψευδέστατα, δυο φορές μάλιστα, ισχυρίζεται στο κείμενο της ότι ορίστηκε με “απόφαση του Τμήματος Διαχείρησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Γ.Ν Καστοριάς” κάτι που εκτός από ανακριβές δείχνει παντελή άγνοια ή σκοπούμενο δόλο εκ μέρους της καθώς δεν προβλέπεται πουθενά στο νομοθετικό πλαίσιο δυνατότητα ορισμού από το τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού), ως η μόνη αιτούσα τότε που κατείχε τον βαθμό του Διευθυντή και μπορούσε να αναλάβει τα ανωτέρω καθήκοντα της Μονάδας, χωρίς προβλεπόμενη χρονική διάρκεια (και όχι με 3ετη διάρκεια όπως ισχυρίζεται στο κείμενο της).
Λόγω μεταβολής των συνθηκών, ήτοι του διορισμού την 19/7/2024, κατόπιν προκήρυξης, Ιατρού σε θέση Διευθυντή στην ΜΤΝ στο Γ.Ν. Καστοριάς, ανακλήθηκε η ανωτέρω απόφαση και ορίστηκε με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 9219/31-7-2024 απόφαση μου, επιστημονικά υπεύθυνη της μονάδας η διορισθείσα Ιατρός κ. Βασιλείου Ειρήνη, μετά από αίτηση της, τηρώντας όλα τα νομίμως προβλεπόμενα και τις αρμοδιότητες που μου παρέχει ο Νόμος ως Διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς, ήτοι με απόφασή μου να ορίσω, με υποψηφίους όλους τους υπηρετούντες με βαθμό Διευθυντή, τον επιστημονικά υπεύθυνο της μονάδας. Τούτο έπραξα και όρισα ως επιστημονικά υπεύθυνη της μονάδας, την διορισθείσα σε θέση Διευθυντή στην ΜΤΝ Ιατρό κ. Βασιλείου Ειρήνη, συνεκτιμώντας κυρίως τον διορισμό της, μετά από προκήρυξη, ως ο Νόμος ορίζει, έναντι της εξέλιξης.
Επισημαίνω δε ότι η θέση Επιστημονικά Υπεύθυνου της ΜΤΝ ουδεμία μισθολογική ή υπηρεσιακή μεταβολή επιφέρει στον εκάστοτε ορισθέντα.
Δοθείσης της ευκαιρίας γενικότερα ΔΗΛΩΝΩ :
Σέβομαι και αναγνωρίζω στον υπέρτατο βαθμό το λειτούργημα του ιατρού και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Καστοριάς, τους οποίους πάρα πολλές φορές έχω συγχαρεί, επαινέσει και ευχαριστήσει
Προτεραιότητα της Διοίκησης του Νοσοκομείου με την υποστήριξη της 3ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας είναι η συνεχής ενίσχυση του ιατρικού δυναμικού του Νοσοκομείου και κάθε θέση που καλύπτεται είναι τεράστιο όφελος προς τους συμπολίτες μας. Είναι τιμή και χαρά μας, που στην τελευταία προκήρυξη καλύφθηκαν οι 3 από τις 4 θέσεις ιατρών που προκηρύχθηκαν.
Είναι αναφαίρετο και απόλυτα σεβαστό δικαίωμα οποιουδήποτε να προχωρά σε καταγγελίες όταν θεωρεί ότι θίγεται και οι προβλεπόμενες από το κράτος και το νομοθετικό πλαίσιο διαδικασίες δίνουν την τελική λύση. Η δημοσιοποίηση της όμως ”με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων”, χωρίς μάλιστα να έχει κοινοποιηθεί στην Υπηρεσία, αποτελεί διερευνητέο πειθαρχικό παράπτωμα του Δημοσιοΰπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/07).
Εύλογα ερωτήματα μου προξενεί η χρονική συγκυρία της δημοσιοποίησης της καταγγελίας λίγο διάστημα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής νέων Διοικητών Νοσοκομείων και ακριβώς την ίδια ημέρα που τοποθετήθηκε ο νέος Διοικητής στην 3η ΥΠΕ.
Ουδέποτε στη ζωή μου ενέδωσα σε εκβιαστικά διλλήματα ή εκβιασμούς και ούτε πρόκειται να ενδώσω.
ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ
Πρωταρχικό μέλημα μου είναι η ηρεμία και η κατανόηση με ενσυναίσθηση των προσερχόμενων ασθενών και ωφελούμενων από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου με κύριο στόχο την εμπέδωση της φιλοσοφίας ενός ασθενοκεντρικού συστήματος παροχής υπηρεσιών δημόσιας υγείας.
Ειδικά στην ΜΤΝ οι συνάνθρωποι μας που έχουν την ατυχία να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, αξίζουν μόνο το ενδιαφέρον, την αγάπη και την φροντίδα μας.
Ως Διοικητής δεν θα επιτρέψω σε κανέναν και καμία, να εργαλειοποιήσει τον πόνο και την αγωνία της υπερευαίσθητης ομάδας των νεφροπαθών και των αιμοκαθαιρούμενων για δικούς τους προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους.
ΧΑΤΣΙΟΣ Ι. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
Διοικητής ΓΝ Καστοριάς

Καταγγελία της Βασιλικής Ρώμα, δευθύντριας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Καστοριάς

 

 

 

Back to top button