ΚαστοριάΝεστόριο

Ξεκινά η Σχολή Υφαντικής στο Νεστόριο (φωτο – αιτήσεις)

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των τελευταίων 3 ετών και την αποτελεσματική συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Νεστορίου, ξεκινά τον Σεπτέμβριο η σχολή υφαντικής στο Νεστόριο.
Η λειτουργία της σχολής εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού για την αναζωογόνηση έξι τοπικών χειροτεχνικών μονάδων (κεραμικής και υφαντικής) με χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης.
Η σχολή θα λειτουργήσει στο κτήριο του παλαιού Δημοτικού σχολείου κάτω Νεστορίου, στον χώρο της πρώην Ταπητουργίας, ο οποίος θα συντηρηθεί και θα ανακαινισθεί, ενώ θα αγορασθεί ο εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για τα μαθήματα ( νέοι αργαλειοι, υπολογιστές κοκ).
Τα μαθήματα θεωρητικά και πρακτικά θα διαρκέσουν περίπου 2 χρόνια, θα πραγματοποιηθούν από 18 εκπαιδευτές ενώ θα εκπαιδευτούν 15 άτομα, τα οποία, εφόσον ολοκληρώσουν επιτυχώς το εκπαιδευτικό τους έργο, θα αποκτήσουν πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης από το κέντρο επιμόρφωσης και δια βίου μάθησης του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με δυνατότητα επιδοτούμενης αίτησης για πιστοποίηση από το ΕΣΥΔ.
Υπεύθυνος του εκπαιδευτικού έργου είναι ο Γιάννης Ζιώγας καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας.
Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης όλες οι πρώτες ύλες θα επιδοτούνται από το πρόγραμμα, ενώ για τα προϊόντα που θα παράγονται, θα υπάρξει πρόνοια από το ΥΠΑΝ, να προωθούνται στην αγορά, προκειμένου να υπάρχει ένα έσοδο για τους εκπαιδευόμενους.
Έχουν ήδη προκηρυχθεί όλες οι θέσεις για εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους.
Οι αιτήσεις συμμετοχής για τους εκπαιδευτές λήγουν στις 14 /8/2024 και υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση https://rc.uowm.gr/?p=79976 ενώ για τους εκπαιδευόμενους η προθεσμία λήγει στις 10/9/2024 και οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση https://kedivim.uowm.gr/new-courses/

Χρήστος Γκοσλιόπουλος: “Θα αλλάξουνε πάρα πολλά στο River Party – Η Σχολή Υφαντικής θα προσφέρει εκπαίδευση, έξοδα μετακίνησης, εισόδημα και επαγγελματικά δικαιώματα” (συνέντευξη)

 

Back to top button